https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

bell's


Bell's

Bell's is een echte Schotse blended whisky die van origine werd gedistilleerd door Arthur Bell & Sons Ltd. Tegenwoordig valt het onder de vlag van Diageo en behoort het tot de best...


Meer info


verkopende whisky's in het Verenigd Koninkrijk. Het begon allemaal in 1851 toen Arthur Bell een aantal single malts samenvoegde tot een consistente blended whisky. Bell ging in 1863 een samenwerkingsverband aan met Arthur Kinmond en zoon Robert Bell. Robert kreeg de regie in handen over de binnenlandse markt en Kinmond over de overzeese regio's. Toen Arthur Bell stief in 1921 werd het bedrijf volledig geleid door Kinmond. Door de enorme vraag uit Amerika waren ze genoodzaakt andere distilleerderijen ( Blair Athol, Dufftown en The Inchgower Distillery) over te nemen. Toen de Bell Brothers in 1942 stierven, werd de accountant William Govan Farquharson de voorzitter van het concern. Hij verlegde de focus naar marketing en daardoor floreerde de onderneming. In 1954 exporteerde Bell's naar 130 verschillende landen. In 1985 werd de onderneming overgenomen door Guinness en tenslotte door Diageo.