el pais


El Pais

El Pais heeft een tweeledige betekenis voor een toegankelijke serie wijnen uit het populaire Chili. El Pais is het druivenras dat aan de wieg stond van de hedendaagse Chileense wijnindustrie. Een druivenras welke in de 16e eeuw door de Spanjaarden is meegenomen richting Latijns-Amerika. De El Pais aanplant is de erfenis van de Spaanse overheersing en er zijn nog altijd duizenden hectares met país-druiven-stokken, maar hij wordt tegenwoordig niet meer aangeplant. Het is dus helaas een uitstervend ras.


Meer info


El Pais is ook het Spaans voor land, Chili is niet alleen bijzonder om zijn klimaat, ook de vorm van het land is typerend; Chili is het langste land ter wereld. Het ligt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andes gebergte. Door Chili's enorme lengte kent het land een groot aantal klimaatzones waaronder: Woestijnklimaat, Hooggebergteklimaat, Mediterraan klimaat, Maritiem klimaat, Steppeklimaat, etc. In het midden ligt de vruchtbare 'Centrale Vallei' waar de meeste wijnen worden geproduceerd. Hier daalt 's nachts de tempratuur sterk, zodat de wijnstokken gaan rusten. Ideale omstandigheden voor de druif, met een goede ontwikkeling van kleur en aroma's als gevolg.

 El Pais biedt de hoogste kwaliteit premium wijnen voor een bijzondere prijs, een rijzende ster aan de Chileense wijnhorizon.