https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Canadese whisky

Canadese whisky is geliefd in Noord-Amerika, maar is hier ook aan een opmars bezig. Whisky van de bekendere merken is terug te vinden tussen het aanbod. Het toegankelijke en vaak (licht) kruidige karakter zorgt voor een fraaie aanvulling op het hedendaagse aanbod aan whisky. Canada als whiskyland ontdekken? Dit begint bij DrankDozijn.


Meer info

Whisky uit Canada: lees meer over de drank


Whisky uit Canada kent overeenkomsten met bijvoorbeeld Schotse whisky of bourbon, maar is toch écht een opzichzelfstaande stijl. Iedere distilleerderij houdt er zijn eigen werkwijze op na, waardoor het interessant is om zelf de verschillen te ontdekken. Twee cruciale factoren die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling op whiskygebied, zijn de Amerikaanse Drooglegging en het gebruik van rogge. Gedurende de drooglegging werd whisky uit Canada actief naar Amerika gesmokkeld. Dit hielp enorm met de groei van deze dranksoort.

Het gebruik van rogge als graansoort is daarnaast altijd een belangrijk onderdeel geweest van whisky uit Canada. Rogge heeft aan de basis gestaan van het succes, doordat andere graansoorten moeilijk groeiden op de plekken waar als eerst verbouwd werd. Rogge overleefde de strenge winters en vond uiteindelijk zo de weg naar verschillende distilleerderijen. Met verloop van tijd werden betere plekken ontdekt waar andere graansoorten wel gemakkelijker konden groeien, waardoor het belang van rogge afnam.

Vandaag de dag produceert men veelal op basis van een mix van granen, waaronder rogge. Mais wordt tevens frequent gebruikt als onderdeel van het beslag. Desondanks wordt whisky uit dit land vaak nog steeds als 'rye whisky' bestempeld. De aanwezigheid van de rogge verschilt per whisky, waardoor het karakter van de whisky's nooit hetzelfde is.

Canadese whisky kopen


Wil je Canadese whisky kopen? Bekijk dan ons assortiment. De whisky uit Canada staat veelal bekend om een toegankelijk karakter met hierbij kruidige invloeden. Crown Royal is één van de meest populaire varianten uit dit land, maar Canada heeft uiteraard meer te bieden dan enkel dit. Voor wat voor merk je ook kiest, jouw whisky bestel je uiteraard voordelig online via DrankDozijn.