https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Californische wijn

Californische wijn vormt het hart van de Amerikaanse wijnbouw. Deze regio heeft zich met de loop der jaren uitstekend ontwikkeld, waardoor er hedendaags voortreffelijke wijnen geproduceerd worden. Door de aanplant van verschillende druivenrassen zijn er uiteenlopende mogelijkheden, het is aan jou om dit verder te ontdekken. Bestel Californische wijn eenvoudig online via de webshop.


Meer info

Wijn uit CaliforniŽ


Wijn uit CaliforniŽ kan ontzettend verschillen qua karakter. In CaliforniŽ werkt men met uiteenlopende druivensoorten, waaronder de Zinfandel, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. De meeste Amerikaanse wijn die in Europa bekend is, komt nagenoeg altijd uit CaliforniŽ. Meer dan twee derde van de totale Amerikaanse wijnproductie is afkomstig uit deze regio, waardoor het belang hiervan onderstreept wordt.

De Amerikaanse wijnbouw is nog relatief jong in vergelijking met de wijnbouw uit andere landen. In de tweede helft van de twintigste eeuw is het in Amerika pas ťcht op gang gekomen. De wijnbouw was namelijk volledig stil komen te liggen ten tijde van de drooglegging in 1919. Door de jaren heen hebben de wijngebieden zich langzaamaan ontwikkeld, waarbij in CaliforniŽ de grootste stappen zijn gemaakt. Goed om te weten is dat de Zinfandel als 'nationale druifsoort' wordt betiteld, waardoor dit een wijnsoort is die je absoluut geprobeerd moet hebben.

Wijngebied: CaliforniŽ


Het overgrote deel van de wijngaarden bevindt zich in het centrum of zuiden van het land. CaliforniŽ kent verschillende klimaten, waardoor verschillende druifsoorten zich hier goed kunnen ontwikkelen. Binnen het wijngebied kent men microklimaten, zoals rond de kust. Hier zorgt de Stille Oceaan voor natuurlijke verkoeling en daarnaast zijn er ook valleien in het gebied die voor de gewenste koelte zorgen. Druivensoorten die baat hebben bij koelte, zoals de Sauvignon Blanc en Pinot Noir, worden hierdoor op dit soort plekken aangeplant. Bekende blauwe druivenrassen welke juist mťťr zonuren nodig hebben, zoals de Zinfandel en Cabernet Sauvignon, staan juist vaker aangeplant in het binnenland.