https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

cointreau


Cointreau: smaakvolle sinaasappellikeur

Cointreau is een gerenommeerde naam op het gebied van likeuren. Het merk staat bekend om de zeer smaakvolle sinaasappellikeur en diens opvallend vormgegeven fles. Heerlijk om puur te drinken, maar ook het proberen waard in verschillende cocktails. Ga op zoek naar jouw favoriete samenstelling en geniet in stijl van Cointreau.


Meer info


Wat is Cointreau? Lees meer over de drank

 
Cointreau is een smaakvolle sinaasappellikeur die zijn herkomst vindt in Angers, Frankrijk. Een zorgvuldig samengestelde selectie van deze fruitsoort vormt de basis van de drank, waarbij zowel zoete als meer zure varianten zijn gebruikt. Samen vult dit elkaar smaakvol aan en zorgt dit voor de karakteristieke balans van deze likeur. Het bedrijf achter de drank is in 1849 opgericht en heeft een rijke historie. Rond 1870 werd men in Angers aangetrokken tot verschillende (exotische) fruitsoorten, maar ook tot likeuren. De omgeving was toentertijd rijkelijk voorzien van fruit, waarmee handig ingespeeld werd op de vraag naar beide producten. In de 17e eeuw was het bedrijf bijzonder succesvol met een kersenlikeur, vandaag de dag is het hun sinaasappellikeur die vele harten heeft veroverd.

De samenstelling van het perfecte recept heeft meerdere jaren op zich laten wachten, maar sindsdien is dit onveranderd gebleven. Zoals de sinaasappellikeur gedurende de 18e eeuw werd vervaardigd, zo gebeurt dit vandaag de dag nog steeds. Ook de gebruikte ingrediŽnten zijn onveranderd gebleven: het begint allemaal met alcohol, water, suiker en sinaasappelzeste. Bijzonder is dat de zeste afkomstig is uit verschillende landen, zoals BraziliŽ, TunesiŽ, Senegal en Spanje. Op deze manier wordt zoete en (licht) bittere zeste gecombineerd, zodat de karakteristieke Cointreau smaak ontstaat. Door het soepele karakter kun je eenvoudig een heerlijke mix maken, maar hier puur van genieten is ook een aanrader, zowel met als zonder ijs.

Cointreau online kopen doe je bij DrankDozijn


Ben je op zoek naar Cointreau tegen een lage prijs? Bekijk dan het aanbod in de webshop. Geniet van Frans vakmanschap op z'n best en ontdek zelf waarom deze likeur al jaren een begrip is binnen de internationale drankwereld. Van oudsher serveer je deze sinaasappellikeur als digestief, maar er zijn nog zůveel meer mogelijkheden om hiervan te genieten. Ben je overtuigd? Bestel 'm dan direct online.