courvoisier


Courvoisier: één van de grootste cognachuizen

Courvoisier is een bekende naam uit de Cognacstreek. Het merk heeft een lange historie waarin traditie en innovatie samenkomen. Sinds 1889 wordt vol passie en overgave gewerkt aan het creëren van een van de fraaiste dranken uit deze regio. Ervaar nu zelf het vakmanschap en ga op zoek naar jouw favoriete fles. Cognac bestel je voordelig online bij DrankDozijn


Meer info


Courvoisier cognac: alles over het merk


Courvousier cognac staat sinds jaar en dag bekend om een hoge kwaliteit. Het merk doet er alles aan om de kwaliteit te waarborgen; van druif tot glas, het gehele productieproces wordt nauwlettend gemonitord. Cognac mag enkel op basis van drie druifsoorten, afkomstig uit zes vastgestelde gebieden, worden vervaardigd. De colombard, folle blanche en ugni blanc druiven vormen de basis van de drank. Bij Courvoisier werkt men met vier excellente 'crus'; Grande Champagne, Petitie Champagne, Borderies en Fins Bois.

Cognac begint in eerste instantie als een wijn. Er vindt een dubbele distillatie plaats waarna de spirit, ook wel 'eau-de-vie' genoemd, klaar is om te rijpen. De spirit van Courvoisier rijpt op handgemaakte vaten, op basis van hout afkomstig uit zorgvuldig geselecteerde bossen. Na een rijpingsduur van minstens tweeënhalf jaar draagt de drank pas de naam 'cognac'. Er kan echter ook een langere rijpingsperiode plaatsvinden, dit is afhankelijk van de wensen van de producent. Een langere rijpingsduur leidt tot een complexere en soepelere drank. Na de rijping voegt de Master Blender van Courvoisier de cognac uit meerdere jaargangen samen totdat dit een harmonieus geheel vormt. Hierbij hangt de exacte samenstelling van de jaargangen af van het te vormen eindproduct. De samenstelling van Courvoisier VS is bijvoorbeeld anders dan deze van Courvoisier XO.

Op zoek naar Courvoisier tegen een lage prijs?

 
Wanneer je zoekt naar scherp geprijsde cognac, dan doe je er goed aan het aanbod van DrankDozijn te bekijken. Je vindt hier een breed aanbod tegen lage prijzen, waardoor je lekker voordelig van jouw favoriete cognacsoort kunt genieten. Het aanbod omvat heerlijk toegankelijke expressies, lekker om puur te drinken maar ook om mee te mixen. Daarnaast vind je hier ook exclusieve varianten waarin de ambacht van het merk pas écht tot uiting komt. Naar wat voor Courvoisier je ook zoekt, de kans is groot dat je deze hier kunt vinden.