diplomatico


Diplomatico Rum: vakmanschap uit Venezuela

Diplomatico rum is sinds jaar en dag een bekende naam op het gebied van dark rum. De drank wordt in Venezuela vervaardigd en staat bekend om een uiterst divers karakter. Je vindt hier zowel witte rum als dark rum terug. Je kunt hier de lekkerste mixdrankjes en cocktails mee maken, maar Diplomatico rum is ook uiterst geschikt om puur (of met ijs) van te genieten. Probeer het nu zelf en kies de rum die bij jou past.


Meer info


Rum van Diplomatio: dit moet je weten


Diplomatico is afkomstig uit Venezuela en vertelt het verhaal van de oprichter, Don Juancho. Dit was een ware ontdekkingsreiziger met een eindeloze liefde voor goede rum. Naar verluidt zou hij de gehele wereld over reizen , op zoek naar de beste en meest exotische dranken die hem inspireerden voor zijn eigen rum. Door de jaren heen heeft hij ontzettend veel varianten geprobeerd en het beste van iedere soort gecombineerd.

Hij ging op zoek naar de onderlinge verschillen tussen de dranksoorten, maar keek bijvoorbeeld ook naar de invloed van klimatologische factoren. Don Juancho's opgedane kennis en ervaring leidde uiteindelijk tot de productie van Diplomatico Rum Exclusiva. Een leuk detail is dat het gezicht van Don Juancho het etiket van deze fles siert. Kenmerkend voor alle rum die door dit merk wordt uitgebracht, is het onderscheidende karakter hiervan. De Diplomatico rum wordt zorgvuldig vervaardigd op basis van enkel het beste suikerriet, waarna verschillen distillatietechnieken worden toegepast. Combineer dit met het vakmanschap van de Maestro Ronero's (Rum Master Blenders), die gespecialiseerd zijn in het blenden en succes is een garantie.

Diplomatico vind je tegen een lage prijs bij DrankDozijn


Ben je fan van Diplomatico en geniet je graag éxtra voordelig van deze rum? Dan ben je aan het juiste adres bij DrankDozijn. Je vindt hier verschillende expressies, waardoor je meerdere mogelijkheden hebt om dit merk (beter) te leren kennen. Drink 'm puur, in een mix of als onderdeel van een cocktail; met de rum van Diplomatico kun je alle kanten op.