https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

disaronno


DiSaronno: de trots van Italië

DiSaronno is een van de meest populaire likeurmerken die Italië rijk is. Het merk heeft een lange geschiedenis en heeft door de jaren heen zowel harten in het binnen- als buitenland veroverd. Een belangrijk onderdeel van het succes is de veelzijdigheid van deze dranksoort, waardoor je hier op uiteenlopende manieren van kunt genieten. Bestel Amaretto DiSaronno online bij DrankDozijn.


Meer info


DiSaronno: alles over het merk


Het verhaal achter DiSaronno gaat terug tot de 16e eeuw, een bijzondere periode waarin de Italiaanse Renaissance zich op een hoogtepunt bevond. In 1525 kreeg een oud-leerling van Leonardo da Vinci, genaamd Bernadino Luini, de opdracht om een wandschildering te maken van de heilige Madonna. Om Madonna zo goed mogelijke te portretteren, koos Bernadino een beeldschone lokale herbergierster als model. Als blijk van dank ontwikkelde de zij een amberkleurige likeur voor de schilder. De legende van DiSaronno Amaretto is hier geboren.

In de 17e eeuw kwam het veelvuldig voor dat er in Italiaanse families thuis gedistilleerd werd, zo ook in de familie van Giovanni Reina. Giovanni kwam per toeval aan het oude recept van de herbergierster waarna dit jarenlang in de familie is gebleven. Uiteindelijk duurde het tot de 20e eeuw voordat de basis is gelegd voor de likeur, zoals wij deze vandaag de dag kennen. In het begin van deze eeuw opende Domenico Reina een klein winkeltje in het hart van de stad Saronno waar hij diverse zelfgemaakte producten verkocht, waaronder een likeur. Deze drank maakte hij op basis van het recept van de jonge dame die in 1525 model zat voor het schilderij van Bernardino Luini.

Koop DiSaronno online tegen een lage prijs

 
DiSaronno online kopen doe je voordelig en snel via de webshop van DrankDozijn. Zo wordt het drinken van jouw favoriete likeur nóg leuker. Ontdek nu zelf de veelzijdigheid van deze drank en geniet ervan zoals jij dat wilt: puur, met ijs, in de mix of als onderdeel van een cocktail. De zoete en kruidige smaken van deze amaretto maken dit een échte allemansvriend. Heerlijk in de mix met bekende frisdranken, maar bijvoorbeeld ook met koffie.