https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

jopen


Jopen

De Brouwerij Jopenkerk waar het Jopen-bier wordt geproduceerd in de voormalige Jacobskerk van Haarlem. Het is is in 1992 ontstaan dankzij de Stichting Haarlems Biergenootschap. Deze...


Meer info


stichting had als doel, het opnieuw op de markt brengen van traditionele Haarlmese bieren. Enig zoekwerk naar traditionele recepten in het stadsarchief resulteerde in twee bruikbare recepten. Het resultaat waren Koyt en Adriaan. In 1996 kwam het in handen van Jopen BV, zij beschikte pas sinds 2010 een eigen brouwerij, hiervoor lieten ze het produceren bij andere brouwerijen. Sinds 2011 is de omgebouwde kerk nu een volledige werkende brouwerij met een mooi inpandig caférestaurant. De naam Jopen is afgeleid van de biervaten die een inhoud hadden van 112 liter en de kades van het Spaarne bezette die in de volksmond ook wel Haarlemse Jopen werd genoemd.