https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

licor 43


Licor 43: een voortreffelijke Spaanse likeur

Licor 43 staat te boeken als de best verkopende Spaanse likeur aller tijden. Een geheim familierecept is de basis, het toegankelijke en zoete karakter van de drank doet de rest. Haal een stukje van het zonnige Spanje in huis en trakteer jezelf op deze mediterrane verrassing. Licor 43 koop je hier lekker voordelig, proost!


Meer info


43 ingrediŽnten maken de likeur!


Het verhaal dat uiteindelijk tot Licor 43 heeft geleid, gaat terug naar de tijd der Romeinen. Toen de Romeinen rond 209 voor Christus de stad Carthago Nova veroverde, kwamen zij in aanraking met ' Liqvor Mirabilis', wat vrij vertaalt 'wonderbaarlijke vloeistof' betekent. De plaatste bevolking maakte deze goudkleurige elixer op basis van inheemse vruchten en kruiden. De productie hiervan werd verboden door de Romeinen, maar toch gingen zij hier in het geheim mee door. Vele jaren later, zo rond 1940, ontdekte men het recept en werd besloten dit als inspiratiebron te gebruiken. Dit leidde uiteindelijk tot de productie van likeur 43, een voortreffelijk drankje waarbij 43 ingrediŽnten de hoofdrol spelen.

Het merk is in 1956 opgericht door de Spaanse familie Zamora en langzaam aan is het uitgegroeid tot marktleider in Spanje. Rond 1970, toen het toerisme in Spanje op begon te komen, zorgde dit er tegelijkertijd voor dat het merk ook steeds populairder buiten de eigen landsgrenzen werd. Vakantiegangers die de Spaanse zon kwamen opzoeken en in aanraking kwamen met Licor 43 Quarenta Y Tres, waren snel verkocht en zochten ook in hun thuisland naar dit drankje. Het merk begon zich in deze periode toe te leggen op de export van de drank, waardoor het snel over de gehele wereld verkrijgbaar was. anaf dat moment is ťcht gewerkt aan het verder uitbouwen van het merk.

Sinds de oprichting is de exacte samenstelling van het recept een geheim, waarbij enkel bekend is dat er 43 ingrediŽnten worden gebruikt. Naar verluidt worden kruiden, citrusvruchten en diverse andere mediterrane fruitsoorten gebruikt, maar blijft het speculeren. Tot op de dag van vandaag is het originele recept van likeur 43 onveranderd, wat naar eigen zeggen een van de kwaliteiten van de drank is. Hierdoor geniet je altijd en overal van deze likeur. Leuk om te weten is dat pas vele jaren na de oprichting voor het eerst een aanvulling op het assortiment is gedaan: Licor 43 Orochata. Dit betreft een combinatie tussen de reguliere likeur en de regionale specialiteit Horchata, bestaande uit amandelmelk, kaneel en citrus.

Op zoek naar een Licor 43 aanbieding?

 
Wanneer je fan van Licor 43 Quarenta Y Tres bent, dan loont het om het aanbod op de website in de gaten te houden. Profiteer van lage prijzen en veel aanbiedingen op sterke drank, waardoor je extra voordelig van jouw favoriete dranken geniet. Ontdek zelf waarom dit de meest populaire Spaanse likeur allertijden is en ga op zoek naar jouw favoriete samenstelling. Lekker om puur of met ijs van te genieten, maar ook in de mix of als onderdeel van desserts, koekjes en muffins het proberen waard. Deze voortreffelijke likeur is een alleskunner.