remy martin


Remy Martin: vakmanschap uit de cognacstreek

Remy Martin is één van de meest bekende namen op het gebied van cognac, waarbij het merk een rijke geschiedenis heeft die teruggaat tot de 18e eeuw. Sinds de oprichting staan passie en kwaliteit centraal in de bedrijfsvoering. Mede hierdoor heeft het Remy Martin cognac zich ontwikkeld tot één van de grootste merken in de markt met fans over de gehele wereld. Zelf het vakmanschap ontdekken? Bestel dan direct online via de webshop.


Meer info


Remy Martin Cognac: lees meer over het merk


1724 was het jaar waarin Remy Martin zijn cognachuis oprichtte. Bijzonder hierbij was dat dit het enige huis betrof dat door een wijnbouwer was opgericht, desondanks besloot hij zich toe te leggen op cognac en dit met succes. Al kort na de oprichting werd de kwaliteit van het merk erkend; in 1738 was het distillaat al in trek bij koning Louis XV van Frankrijk. De koning verschafte het cognachuis toestemming om nieuwe wijngaarden aan te leggen, als blijk van waardering voor de goede kwaliteit van de drank.

Sinds 1724 staat de kwaliteit van de eindproducten boven alles. Of het nu om de wijnbouw, distillatie of het blenden van de cognac gaat, enkel het beste is goed genoeg voor dit merk. Veel bijzondere ondernemers hebben door de jaren heen bijgedragen aan de ontwikkeling van het merk. Eén van deze bijzondere personen was André Renaud, die Remy Martin van een ondergang behoedde tijdens een crisisperiode. Later groeide hij uit tot keldermeester, waarbij hij het productieproces zou overzien. Onder zijn leiding kon het merk zich verder ontwikkelen, waarbij hij tevens de beslissing nam om enkel nog cognac op basis van Petit Champagne en Grande Champagne Crus zou vervaardigen.

De Remy Martin VSOP staat bekend als één van de meest succesvolle cognacs ooit, waardoor het bedrijf een grote groei doormaakte. Tot op de dag van vandaag neemt deze VSOP een belangrijke positie in binnen het aanbod. Een andere graag geziene expressie is de Remy Martin XO. Ontdek nu zelf waarom dit merk sinds jaar en dag garant staat voor een excellente kwaliteit.

Remy Martin tegen een lage prijs kopen?


Ben je liefhebber van cognac en wil je Remy Martin (verder) ontdekken? Bekijk dan het aanbod op de website. Dit merk biedt jou de de mogelijkheid zowel puur als in de mix van je favoriete drankje te genieten. De VSOP is de beste kennismaking met het merk, heerlijk puur, in de mix of als onderdeel van een cocktail. Drink 'm zoals jij dat wilt! Wanneer je graag méér exclusieve cognac drinkt dan is de XO een absolute aanrader. De XO is een zorgvuldig samengestelde blend, waarin de ambacht van het merk pas écht tot uiting komt.