https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Brandy: ook bekend als brandewijn

Brandy, ook bekend onder de naam brandewijn, is een verzamelnaam voor gedistilleerde drank uit wijn. Het Nederlandse woord 'brandewijn' is in het verleden verbasterd tot 'brandy', waarbij dit laatste internationaal gezien meer gebruikt wordt. Brandy is hedendaags afkomstig uit veel verschillende landen, waardoor het smaakaanbod bijzonder breed is.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Brandy: een drank met een Nederlands tintje


Brandy is een drank met een Nederlands tintje. In een ver verleden werd wijn gedistilleerd om het bederven hiervan te voorkomen, dit kende men als brandewijn. De drank wordt vervaardigd door een grondstof, zoals graan of vruchten, te laten gisten en dit vervolgens te distilleren. In verschillende landen wordt de drank hedendaags nog vervaardigd op wijnbasis, in Nederland wordt vaker voor neutrale alcohol gekozen die op smaak wordt gebracht met bijvoorbeeld kruiden extracten. Dit zorgt voor grote onderlinge verschillen.

De dranksoort staat tevens bekend onder andere namen die verband houden met het land van herkomst. In Duitsland spreekt men van 'kirschwasser' en in ScandinaviŽ van 'aquavit'. De basis voor de drank blijft echter hetzelfde. Het karakter hiervan hoeft dit niet te zijn, iedere producent heeft zijn eigen manier van werken, waarbij dit zich doorvertaalt naar het uiteindelijke karakter. Bekende merken die tot deze categorie gerekend worden, zijn onder andere Metaxa en Asbach Uralt.

Brandy online kopen doe je voordelig online

 
Wanneer je dit distillaat verder wilt ontdekken, bekijk dan ons aanbod. Je vindt hier brandy afkomstig uit verschillende landen en van verschillende merken. Het fraaie aan brandy is dat de productiestijlen ontzettend kunnen verschillen per land, waardoor geen eindproduct hetzelfde is. Het ontdekken van de verschillende soorten en smaken is een aangename ervaring, waar ga jij beginnen? Bekijk het aanbod en kies jouw gewenste fles op basis van het merk, de smaak, het land van herkomst of de prijs.