Cognac online kopen

Cognac online kopen doe je gemakkelijk en voordelig via de webshop van DrankDozijn. Veel van de bekende merken zijn opgenomen in ons assortiment. Of je nu zoekt naar een VS cognac, een VSOP of toch een XO cognac, de kans is groot dat je slaagt bij DrankDozijn. Bekijk ons aanbod in de webshop en bestel cognac online tegen een scherpe prijs.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Ontdek ons grote cognac assortiment


Cognac komt in verschillende merken, soorten en smaken. Door het grote aanbod van DrankDozijn is de kans groot dat je een fles vindt die aansluit op jouw smaak. Bijzonder aan Cognac is dat er nagenoeg nooit een leeftijd op het etiket van de fles genoemd staat. Dit komt doordat een groot deel van de geproduceerde cognac een blend betreft van verschillende soorten cognac, met veelal verschillende leeftijden. Indien een producent kan aantonen dat er daadwerkelijk enkel cognac uit een bepaald jaar in de fles zit, dan mag de leeftijd wel worden genoemd.

Er zijn enkele regels omtrent Cognac die worden nageleefd om de kwaliteit te waarborgen, evenals de naam hoog te houden: cognac moet vervaardigd worden in de cognacstreek van Frankrijk. De drank moet dubbel gedistilleerd worden, waarbij de gebruikte druiven enkel van geselecteerde rassen afkomstig mogen zijn. Na de dubbele distillatie spreekt men van 'eau-de-die', die vervolgens verder rijpt op eikenhouten vaten. Afhankelijk van de plannen van de producent kan gekozen worden om de cognac na deze periode te bottelen of door te laten rijpen.

zoek naar lekkere cognac?


In de webshop van Drankdozijn kan je eenvoudig, snel en goedkoop jouw favoriete dranken kopen. Wanneer je op werkdagen voor 17.00 uur bestelt en betaalt, dan wordt jouw bestelling de volgende werkdag aangeboden*. Ben je op zoek naar een goede cognac aanbieding? Ook dan kan je bij ons slagen, bekijk nu het aanbod. Ben je benieuwd naar een recept voor een smaakvol mixdrankje? Bekijk dan hier ons blogartikel over cognac mixen en ontdek hoe je zeer eenvoudig een fraaie twist aan jouw drankje geeft.