Grain whisky online kopen

Wanneer je grain whisky online wilt kopen, bekijk dan het assortiment van DrankDozijn. Grain whisky is een belangrijk onderdeel binnen de markt, doordat dit gebruikt wordt voor de productie van uiteenlopende blended whisky's. Desondanks is de whisky die opzichzelfstaand gebotteld wordt absoluut het ontdekken waard.


Meer info

Het belang van grain whisky


Grain whisky's spelen een belangrijke rol bij het vervaardigen van blended whisky, om een blend te kunnen produceren is grain whisky nodig. Het overgrote deel van de whisky op de totale markt betreft een blended whisky, waardoor grain whisky een belangrijke rol heeft binnen de industrie. Zonder de productie hiervan zou de markt er dus heel anders uitzien. Het gebruik van grain whisky's als onderdeel van een mix is ontstaan doordat men zocht naar een manier om robuuste single malt toegankelijker te maken bij een groter publiek. Na deze ontdekking was het mengen van whisky's, beter bekend als blenden, een feit.

Er zijn twee soorten grain whisky waartussen onderscheid wordt gemaakt: single grain whisky en blended grain whisky. Het verschil tussen beide soorten is dat een single grain whisky afkomstig is van één distilleerderij, een blended grain is dit niet. Dit betreft een mix van meerdere single grains. Vaak wordt gedacht dat deze whiskysoort slechts uit één graansoort bestaat, maar dit is niet het geval. De whisky kan vervaardigd worden op basis van verschillende graansoorten, zoals mais, tarwe of rogge. Er dient echter wel een deel gemoute gerst te worden gebruikt in het productieproces, dit is een vereiste.

Grain whisky voordelig online bestellen


Ben je op zoek naar goede grain whisky? Je vindt hier whisky van zowel relatief grote als kleine merken terug, waardoor zowel beginnende als gevorderde whiskydrinkers kunnen slagen. Daarnaast heb je meerdere mogelijkheden in verschillende prijsklassen. Liefhebbers van single malt en andere whiskysoorten doen er goed aan grain whisky te ontdekken. Het aanbod is divers met hiertussen voldoende mogelijkheden om puur van whisky te genieten, maar ook als onderdeel van een mix of cocktail kan dit uitstekend.