Cava: Spaanse mousserende wijn

Cava is een wijn van Spaanse komaf, veelal afkomstig uit CataloniŰ. Cava behoort tot de categorie mousserende wijn, waarbij de productie niet per definitie streekgebonden plaatsvindt. Kenmerkend voor de wijn is de subtiele smaak met licht droge kenmerken. Wanneer je op zoek bent naar een voordelige fles cava dan zit je hier goed. Bekijk ons aanbod en ga op zoek naar je favoriete soort of probeer eens een nieuwe variant.


Meer info

Op zoek naar een fles cava?


Een goede fles cava is een uitstekende begeleider van feestelijke momenten of om gewoon heerlijk van te genieten. Deze relatief droge mousserende wijn wordt traditioneel geproduceerd op basis van het sap van drie druivenrassen; de Macabeo, Xarel-lo en Parellada. De Macabeo zorgt voor frisse zuren, de Xarel-lo voor de body en de Parellada voor de romige textuur. Echter kunnen er ook andere druifsoorten gebruikt worden bij productie van deze wijn. Dit wordt uiteindelijk door het wijnhuis bepaald. De druiven kunnen verder afkomstig zijn uit een bepaalde regio, maar dit kan ook verschillen.

Cava wordt vervaardigd middels de 'methode traditionelle', welke gelijk is aan de productiemethode van champagne. Hier vindt een tweede gisting op de fles plaats, waarbij koolzuurgas ontstaat en in de wijn trekt. Op deze manier krijgt de cava diens bubbels. De wijn heeft veelal een fris, uitgesproken karakter met licht droge kenmerken.

Goede cava kopen doe je bij Drankdozijn


Wanneer je op zoek bent naar goede fles cava neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Wij bieden verschillende varianten aan tegen een scherpe prijs. Ook wanneer je op zoek bent naar een goede wijn aanbieding dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wanneer je op een werkdag vˇˇr 17.00 uur bestelt en betaalt dan kan jouw bestelling de volgende dag al geleverd worden*.