https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Cava

Cava is een wijn van Spaanse komaf, veelal afkomstig uit Catalonië. Cava behoort tot de categorie mousserende wijn, waarbij de productie niet per definitie streekgebonden plaatsvindt. Kenmerkend voor de wijn is de subtiele smaak met licht droge kenmerken. Wanneer u op zoek bent naar een voordelige fles cava dan zit u hier goed. Bekijk ons aanbod en ga op zoek naar uw favoriete soort of probeer eens een nieuwe variant.


Meer info

Alles over cava


De wijnen Deze mousserende wijn wordt traditioneel geproduceerd op basis van het sap van drie druivenrassen; de macabeo, xarel-lo en parellada. Toch is het mogelijk dat er ook andere druifsoorten gebruikt worden bij productie van deze wijnsoort. De gebruikte druiven kunnen afkomstig zijn uit een bepaalde regio, maar er kan ook gekozen worden om een blend te gebruiken.

Cava wordt vervaardigd middels de 'methode traditionelle', welke gelijk is aan de productiemethode van champagne. Hier vindt een tweede gisting op de fles plaats, waarbij koolzuurgas ontstaat en in de wijn trekt. Op deze manier krijgt de cava diens verleidelijke bubbeltjes.

Goede cava kopen doet u bij Drankdozijn


Wanneer u op zoek bent naar goede fles cava neem dan eens een kijke in ons assortiment. Wij bieden verschillende varianten aan tegen een scherpe prijs. Ook wanneer u op zoek bent naar een goede wijn aanbieding dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wanneer u op een werkdag vóór 17.00 uur bestelt en betaalt dan kan uw bestelling de volgende dag al geleverd worden*.