Mendoza wijn

Mendoza wijn omvat een overgroot deel van de totale Argentijnse productie, waarbij met name de malbec wijnen hoge ogen gooien. Ben je liefhebber van intense rode wijn? Dan is dit iets wat het proberen waard is. Ontdek Argentijns vakmanschap op z'n best en ervaar zelf waarom wijnen uit de Mendoza streek zo populair zijn.


Meer info

Wijngebied: alles over Mendoza


Het Mendoza wijngebied heeft ArgentiniŽ ťcht op de internationale wijnkaart gezet. Sinds jaar en dag worden hier uitstekende wijnen vervaardigd, waarbij met name de Malbec wijnen ontzettend populair zijn. Het klimaat, het terroir en de gebruikte vinificatiemethoden zorgen er samen voor dat ArgentiniŽ tot de top op wijngebied behoort. De wijngaarden bevinden zich veelal op relatief grote hoogte, zodat een zo gunstig mogelijke omgeving voor de druivenstokken gecreŽerd wordt. Door de hoogte op te zoeken wordt het verschil tussen de dag- en nacht temperatuur groter, zodat druiven overdag voldoende zonuren krijgen en tevens de nodige verkoeling gedurende de nacht. Hiermee is een ideale omgeving gecreŽerd waarmee de basis van verschillende topwijnen is gelegd.

Wanneer druivenstokken meer zonuren hebben, leidt dit vervolgens tot een dikkere druivenschil. Dit komt het karakter van de wijn ten goede. In de schil bevinden zich de geur-, kleur- en smaakstoffen welke het karakter van de wijn vormen. Bij mťťr zonuren wordt de wijn intenser. Dit is ook de reden waarom een Argentijnse Malbec als voller en krachtiger wordt ervaren dan een Franse Malbec. De Franse druivenstokken staan in lager gelegen gebieden aangeplant en krijgen hierdoor minder zon.

Wijn uit Mendoza


Wijn uit Mendoza was in eerste instantie veelal op de binnenlandse markt gericht. Met de loop der jaren is de stap gemaakt ook gemaakt naar het vervaardigen van kwaliteitswijnen voor buitenlandse markten en niet geheel zonder succes; de Malbec uit ArgentiniŽ wordt ontzettend goed ontvangen door liefhebbers van krachtige en intense rode wijnen. Wanneer je Argentijnse wijn verder wilt ontdekken, zoek dan niet verder en kies voor een Malbec uit Mendoza.