https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Zoete rosé wijn

Zoete rosé kent men van half zoet tot zéér zoet. De wijnen staan bekend om het ronde, toegankelijke karakter. Dit gaat vaak gepaard met fruitige smaakinvloeden. Het zijn heerlijke wijnen om op ieder gewenst moment te drinken, maar die ook als aperitief of als begeleider van een lichte maaltijd van pas komen. Ontdek de zorgvuldig samengestelde selectie aan wijn en ga op zoek naar jouw favoriete fles.


Meer info

Zoete fruitige rosé: de allemansvriend


De geuren en smaken van de rosé houden verband met het land van herkomst en de productietechnieken. Dit zorgt ervoor dat geen rosé hetzelfde is. Zoete rosé kan invloeden van verschillende fruitsoorten bevatten, waaronder aardbei en bessen. De kleur van de wijn kan daarnaast verschillen van zéér licht tot relatief donker. De wijnen verkrijgen hun kenmerkende en kleur wanneer blauwe druivenschillen aan het sap worden toegevoegd. Des te langer de schillen in contact staan met het sap, des te donkerder zal de kleur van de wijn worden.

Wanneer je zoekt naar zoete en fruitige rosé dan kunt u kiezen uit meerdere druifsoorten. Ervaar nu zelf de verschillen in smaak en probeer bijvoorbeeld een wijn uit Chili of kies voor een Spaanse variant. Deze rosé wijnen sluiten goed aan op verschillende soorten salades of pasta, maar uiteraard kan je hier ook zonder maaltijd van genieten.