belvedere


Belvedere: luxe wodka uit Polen

Belvedere is een bekende naam op het gebied van wodka en is van origine afkomstig uit Polen. De wodka is het resultaat van ruim 600 jaar aan traditie. Hedendaags geniet het merk aanzien over de gehele wereld en heeft het een trouwe schare fans verworven. De klassieke Belvedere Vodka vormt het hart van het assortiment, maar er is meer te ontdekken dan enkel dit. Ontdek zelf waarom deze drank zo geliefd is en bestel direct online via de webshop.


Meer info


Belvedere: hoe ontstaat de drank?


Belvedere, wat 'mooi om te zien' betekent, is vernoemd naar het Belvedére paleis van Warschau. Dit paleis siert nog steeds de voorkant van iedere fles wodka die de distilleerderij verlaat. De drank zelf is het resultaat van een lange periode aan Poolse wodka tradities. Dit merk wordt gezien als de grondlegger van het Premium vodka segment dat hedendaags uit meerdere merken bestaat. In Polen is de regelgeving op het gebied van productie uiterst strikt, wat zich uiteindelijk doorvertaalt naar de kwaliteit van de drank. Iedere stap uit het productieproces moet plaatsvinden op Poolse bodem waarbij lokaal verkregen ingrediënten worden gebruikt. Daarnaast mag de drank geen toevoegingen bevatten wil het de kwaliteitsterm 'Polska Vodka' dragen.

Belvedere bestaat uit twee ingrediënten; Pools rogge (genaamd Dankowskie) en artisanaal water. Doordat kunstmatige toevoegingen niet zijn toegestaan is de kwaliteit van het gekozen graan nóg belangrijker voor de uiteindelijke wodka. Rogge vormt, samen met een drievoudige distillatie, de basis voor de kwaliteit van dit merk. Dankowskie rogge is een wintergaan, wat betekent dat het in de herfst of winter gezaaid moet worden, wil het zich optimaal ontwikkelen. Deze graansoort overleeft de koude Poolse winters en voorziet de wodka van diens onderscheidende karakter. Het graan is afkomstig van lokale, kleinschalige boeren die een langetermijncontract hebben met de distilleerderij. Hierdoor zijn zij verzekerd van een vast inkomen over een langere periode en is Belvedere verzekerd van het graan.

Belvedere koop je voordelig online bij DrankDozijn

 
Op zoek naar een goede fles Belvedere tegen een lage prijs? Dan ben je aan het juiste adres bij DrankDozijn. De wodka wordt geprezen om het soepele en elegante karakter dat tevens over de nodige complexiteit beschikt. Zachte geuren met licht kruidige invloeden gaan over naar volle, zijdezachte smaken. Geniet ervan zoals jij dat wilt; puur (met ijs), in de mix of als onderdeel van een cocktail, met deze wodka kun je alle kanten op. Wil je naast dit merk ook nog andere varianten bekijken? Hier vind je verschillende wodka soorten die in de aanbieding zijn.