bulldog


Bulldog Gin: heerlijk complex en verrassend

Bulldog Gin staat bekend als een kwalitatief hoogwaardige gin uit Engeland die sinds 2007 wordt vervaardigd. Het complexe karakter van de drank is iets wat bij vele liefhebbers in de smaak valt. Heerlijk om gin tonics mee te maken, waarbij je eindeloos kunt experimenteren. Fan van deze karaktervolle gin? Bestel deze fles dan voordelig online via de webshop.


Meer info


Bulldog: ontdek deze Engelse gin


Bulldog is in 2007 opgericht door een Amerikaanse ondernemer en verscheen twee jaar later voor het eerst in Europa op het toneel. Het merk deed zijn intrede met de Bulldog London Dry Gin in Spanje, een land waar deze gin nog steeds zeer geliefd is. Door de jaren heen is gewerkt aan het vergroten van de naamsbekendheid en dit met succes: hedendaags is het merk in meer dan 55 landen te verkrijgen. De gin is geliefd door diens karakteristieke geur en smaak, wat een resultaat is van de uitgekiende botanical selectie. Twaalf kruiden en specerijen uit verschillende landen, allen met grote zorg uitgekozen, vormen de basis van deze gin. Onder andere citroen (Spanje), lavendel (Frankrijk), koriander (Marokko), jeneverbessen (ItaliŽ) en zoethout (China) worden hiervoor gebruikt.

De productie begint bij een neutrale graanspirit in een koperen pot still ketel. De spirit verrijkt men met de natuurlijke geuren en smaken van de twaalf botanicals. Vervolgens vindt de distillatie plaats waarbij botanicals oliŽn vrijgeven, wat uiteindelijk leidt tot verdamping. De damp wordt opgevangen en via een koeler condenseert dit met als resultaat dat er een vloeistof ontstaat. Deze vloeistof vult men aan met een spirit op basis van tarwe en vervolgens wordt dit afgewaterd totdat het gewenste alcoholpercentage bereikt is.

Bulldog gin koop je voordelig online bij DrankDozijn

 
Ben je erover uit en wil je Bulldog Gin graag ontdekken? Bekijk dan het aanbod en bestel jouw fles voordelig online via de webshop. Het verfrissende en ietwat kruidige karakter van deze gin maakt dit de ideale basis voor uiteenlopende gin & tonic combinaties. Probeer nu zelf een mix met een van je favoriete tonic en ontdek welke combinatie het best bij jou past. Tip: voeg eenvoudig een smaakvolle twist toe aan jouw drankje met een schijfje vers fruit.