chivas regal


Chivas Regal: één van de meest bekende blended whisky's

Chivas Regal wordt in de Speyside regio van Schotland geproduceerd. De Stratishla distilleerderij, gelegen in de plaats Keith, is de thuisbasis van deze populaire blended whisky. Bij DrankDozijn vind je een groot aantal uitgaves van dit merk, waardoor de kans groot is dat je favoriete fles hier tussen zit. Kies bijvoorbeeld voor de geliefde Chivas Regal 12 years of ontdek een van de andere expressies. Bestellen doe je voordelig online via de webshop.


Meer info

Meer artikelen laden

Chivas: lees meer over dit whiskymerk


Het merk Chivas is opgericht door twee broers, James en John. Ze woonden vroeger op een afgelegen boerderij en naar mate de jaren verstreken, kwamen ze erachter dat de wereld om hun heen aan het veranderen was. De plek die ze jarenlang 'thuis' noemden was niet langer groot genoeg en ze wilden vertrekken om zich vervolgens in een andere omgeving te settelen. Na een wandeltocht van drie dagen kwamen de broers uit in de stad Aberdeen, een stad die volledig voldeed aan hun wensen. Hier is de fundering voor Chivas Regal whisky gelegd, zoals wij dit vandaag de dag kennen.

James ging aan slag bij een winkel die gespecialiseerd was in wijnen en sterke drank, hier kwam hij in aanraking met een wereld vol geuren en smaken. De mogelijkheden leken eindeloos en James was hier als een vis in het water. Toen broer John in dienst trad, en zij samen de winkel overnamen, was het merk 'Chivas Brothers' echt een feit. De broers boekten succes in Aberdeen en daarbuiten. In de kelder onder hun winkel lieten zij whisky rijpen, een traditie die zij zijn gestart doordat hun klantenkring op zoek was naar soepelere, rijkere whisky's dan zij indertijd konden krijgen. Dit bracht de broers op het idee om de whisky's te mengen, zodat zij smaken en geuren beter konden balanceren. Chivas blended whisky was geboren.

De broers werden bekend door hun luxe producten en verkochten hun whisky in iedere uithoek van de wereld. James Chivas verkreeg in 1843 zijn eerste 'Royal Warrent', waarmee hij hofleverancier van het Koningshuis werd. De passie waarmee in een ver verleden werd gewerkt is hedendaags nog steeds de drijfveer.

Op zoek naar een lage Chivas Regal prijs?


Bij DrankDozijn vind je een uitgebreid aanbod aan Chivas whisky tegen lage prijzen. Zo kun je voordelig van je favoriete drankje genieten, maar heb je tevens ruime mogelijkheden om iets nieuws te proberen. Het aanbod omvat diverse bottelingen waar je heerlijk puur of met ijs van kunt genieten, maar ook uitstekend mee kunt mixen. Wanneer je graag de luxere kant van dit merk opzoekt, kies dan voor
de Chivas Regal 18 years of ga op zoek naar een whisky met een hogere leeftijd.