https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

don papa


Don Papa: dé Filipijnse rum bij uitstek

Don Papa is hét merk dat de Filipijnen als rum land op de internationale kaart heeft gezet. Ondanks dat het land tot de top behoort wanneer het aankomt op waar het meeste rum wordt gedronken, ontbrak het echter nog aan een echte 'sipping rum' van eigen bodem. Met de intrede van Don Papa rum wordt een wereldwijd publiek aangesproken en maakt men pas écht kennis met het vakmanschap uit de Filipijnen. Fan van lekkere rum? Bekijk dan het aanbod in de webshop.


Meer info


Don Papa Rum: waar komt het succes vandaan?


Het merk heeft een rijke historie die teruggaat tot de laatste jaren van de 19e eeuw. In deze periode was het Filipijnse eiland Negros, dat ontzettend rijk is aan suikerriet, overgenomen door Spanjaarden. Onder leiding van een lokale held, Papa Isio, lukte het de eilandbewoners om de Spanjaarden weg te jagen en verkreeg het eiland zijn onafhankelijkheid terug. Papa Isio is een inspiratiebron geweest voor het uiteindelijk creëren van de rum die de harten van velen heeft

Het eiland Negros biedt producenten, door de klimatologische omstandigheden en de grote aanwezigheid van suikerriet, alle mogelijkheden een fantastisch distillaat te vervaardigen. In de Filipijnen is men gek op rum; het land staat in de top wanneer gekeken wordt naar waar deze dranksoort het meest geconsumeerd wordt. De binnenlandse markt is met name rijk aan relatief goedkope expressies, voornamelijk gericht op het maken van mixdrankjes. Met Don Papa heeft het land er een merk bij dat zich juist focust op het puur drinken van de drank. De kwaliteit hiervan is zowel in het binnen- als buitenland opgemerkt; Don Papa rum heeft fans over de gehele wereld.

Don Papa Rum koop je online bij DrankDozijn


Fan van Don Papa Rum of altijd al een échte 'sipping rum' willen proberen? Als liefhebber van deze dranksoort doe je er goed aan kennis te maken met het vakmanschap uit de Filipijnen. Door de rijke en intense smaken van de rum is het aan te raden hier puur (of met ijs) van te genieten. Een uitstekend voorbeeld van het vakmanschap van deze distilleerderij is de Don Papa Small Batch Rum.