https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

filliers


Filliers: Belgische premium dranken

Filliers is een ambachtelijke Belgische stokerij die bekend staat om de vele kwaliteitsproducten. Het hedendaagse aanbod bestaat uit zowel gin als jenever, waarbij de verschillende expressies uiterst divers zijn. Wanneer je op zoek bent naar kwaliteitsdranken binnen deze categorieŽn, dan is Filliers een merk dat je geprobeerd moet hebben.


Meer info


Filliers gin & jenever: dit is hoe het begon


In het jaar 1880 begon Karel Lodewijk Filliers een graanstokerij op de grond van zijn boerderij. Door dit te doen kon hij het graan dat hij in de zomer teelde in de winter tot jenever stoken. Door de jaren heen is het originele recept verbeterd, zodat de ambachtelijk vervaardigde graanjenever met recht een premium spirit mag heten. Naast de jenever vervaardigt dit merk tevens gin. In 1928 is de basis gelegd voor de Filliers Dry Gin, zoals wij deze vandaag de dag kennen.

Van het maischen en gisten tot het distilleren van de uiteindelijke jenever, vakmanschap en passie komt samen in de eindproducten van deze stokerij. Een fraai voorbeeld hiervan is de Filliers 5 jaar oude graanjenever. Mout en rogge vormt de basis en zorgt voor het karakter van de spirit. Vervolgens is het aan de meesterstokers om hier een topproduct van te maken. De moutwijn die men voor de Filliers Jenever gebruikt, stoken zij zelf. Dit gebeurt in traditionele koperen ketels. Buiten het stoken van de moutwijn voor de eigen Filliers Jenevers, stoken zij ook moutwijn voor andere binnen- en buitenlandse merken. Vandaag de dag bevindt de stokerij zich nog steeds op de plek der oprichting in 1880, als ode aan Karel Lodewijk Filliers.

Filliers jenever & gin kopen


Met Filliers ontdek je Belgisch vakmanschap dat geliefd is in het binnen- en buitenland. Alle dranken worden met de grootst mogelijke zorg vervaardigd op basis van enkel de beste ingrediŽnten. Of je nu een voorkeur hebt voor oude of jonge jenever, of toch liever een bijzondere gin drinkt, bij dit merk vind je het allemaal. Koop jouw favoriet voordelig online of laat je verrassen door een van de vele andere expressies.