https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

glengoyne


Glengoyne

De Glengoyne distillery produceert sinds jaar en dag fraaie single malt whisky, vanuit de Highland regio van Schotland. De huisstijl van Glengoyne wordt omschreven als gedurfd en complex. Bent u liefhebber van Schotse whisky? Dan is dit een merk dat u geprobeerd moet hebben. Bekijk ons assortiment aan Glengoyne whisky.


Meer info

Meer artikelen laden

Glengoyne whisky


Glengoyne whisky is het resultaat van bijna 200 jaar vakmanschap. In 1820 begint George Connell in het geheim te distilleren op de plek waar de distillery vandaag de dag nog staat: Burnfoot Farm. Ondanks dat George koos om in het begin 'illegaal' te distilleren, koos hij er in 1833 voor om volgens de regels te gaan werken. Rond 1870 wist de distilleerderij een belangrijke slag te slaan; sherryvaten waren ruimschoots beschikbaar door de toenemende populariteit van deze drank. De distilleerderij koos ervoor deze vaten op te kopen, zodat hun whisky hier op kon rijpen. Dit zorgde ervoor dat de smaken van de whisky naar nieuwe hoogtes werd gestuwd.

Sherryvaten werden met verloop van tijd schaarser en duurder om in te kopen. De Glengoyne distillery had twee keuzes; goedkopere vaten gebruiken of trouw blijven aan de eigen huisstijl. De keuze viel op de tweede optie, iets wat tot op de dag van vandaag in stand wordt gehouden. Vanuit de distilleerderij wordt met de hand gezocht naar geschikt eiken in de bossen van Noord-Spanje. Dit moet op een natuurlijke manier drogen voor een periode van drie jaar, met enkel zon en wind. De vaten worden vervolgens met de hand opgezet en gevuld met sherry in Jerez, Spanje. Dit wordt vervolgens drie jaar ten ruste gelegd, waarna de oversteek naar Schotland begint. Eenmaal daar aangekomen, worden de vaten gevuld met Glengoyne whisky. De whisky wordt daadwerkelijk gebotteld wanneer de Master Blender tevreden is over het resultaat.

Glengoyne kopen


Glengoyne kopen doet u uiteraard eenvoudig en voordelig via DrankDozijn. Ontdek ons aanbod en kies voor de variant die bij u past. Laat u verrassen door complexe smaken, waarbij de invloeden van sherry de rode draad zijn van deze distilleerderij. Bestelt u op een werkdag vóór 17.00 uur? Dan kan uw bestelling de volgende dag al worden geleverd*.