https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

glenlivet


The Glenlivet whisky

Glenlivet is een grote naam in de markt van single malt whisky. Het merk heeft een rijke geschiedenis, waarbij de whisky al aanzien genoot tijdens het begin van de 19e eeuw. Hedendaags heeft het merk fans over de gehele wereld. Word bekend met de huisstijl van The Glenlivet en ontdek deze échte Speyside whisky.


Meer info

Meer artikelen laden

The Glenlivet


The Glenlivet whisky kent een rijke geschiedenis die officieel teruggaat tot 1824. Voor dit jaartal werd er wel al whisky gestookt, maar toen gebeurde dit nog illegaal. In 1824 verkreeg George Smith zijn vergunning om legaal whisky te vervaardigen. De naam van Glenlivet stamt af van de nabijgelegen river 'the Livet', de naam van het merk betekent dan ook 'Vallei van de Livet'.

In een periode waarin er veel werd gedistilleerd, zowel legaal als illegaal, was het de whisky van George Smith die ervoor zorgde dat zijn Glenlivet boven de whisky van de rest uitstak. De populariteit van het merk was zelfs zo groot dat andere distilleerderijen, die ook gevestigd waren in de buurt van The Livet rivier, Glenlivet in hun eigen merknaam gingen verwerken. Op deze manier kon er meegelift kon worden op het succes. Dit zorgde ervoor dat George Smith stappen ondernam en het voor elkaar kreeg dat enkel zijn whisky 'The' Glenlivet mocht heten, zodat het onderscheid duidelijk aantoonbaar was.

The Glenlivet 12 years symboliseert de zachte en lichte Speyside whiskystijl, maar door de jaren heen heeft het merk zijn veelzijdigheid meermaals aangetoond. De distilleerderij voorziet de markt hedendaags van een breed smaak aanbod. Een populair onderdeel van het assortiment is de Glenlivet Nadurra serie, waarbij geëxperimenteerd wordt met verschillende vattypen.

The Glenlivet single malt scotch whisky


The Glenlivet single malt scotch whisky is een ideale whisky voor zowel beginnende als gevorderde drinkers. Het hedendaagse assortiment is bijzonder breed, waardoor er voor ieder wat wils is. Laat u verrassen door het aanbod en kies voor de whisky die bij u past. Glenlivet online bestellen doet u bij DrankDozijn.