hendrick's


Hendrick's: één van de meest verfrissende gin merken

Hendrick's is een eigenzinnige verschijning, heerlijk fris en levendig van karakter. De gin wordt sinds jaar en dag in een opvallende apothekersfles geleverd en staat bekend als één van de eerste echte 'premium expressies' die de markt rijk was. Heerlijk in d mix met een premium tonic. Benieuwd naar wat een goede gin is? Dit begint bij DrankDozijn.


Meer info


Fan van gin? Dan moet je Hendrick's ontdekt hebben!

 
De productie van Hendrick's Gin vindt plaats in Schotland. Een klein aan de kustgelegen dorp, dat de naam Girvan draagt, is de plek waar de magie plaatsvindt. De distilleerderij ligt slechts een mijl land inwaarts en kijkt uit over een mysterieus vulkanisch eiland. Een ideale omgeving om in alle rust aan deze voortreffelijke drank te werken. Er is geen gin zoals Hendrick's, wat mede een gevolg is van de bijzondere productiewijze.

Waar veel producenten kiezen voor het distilleren van hun gin via één distilleerketel, kiest men bij Hendrick's ervoor een tweede ketel in te zetten. Een koperen ketel uit 1860 en een hedendaags zeldzame Carter-Head vormen de basis van ieder distillaat, tezamen met de botanicals. Beide ketels vervaardigen op hun eigen wijze een distillaat dat vervolgens samengevoegd wordt. In de reguliere koperen ketel vindt in eerste instantie het weken van botanicals in een neutrale spirit plaats. Dit gebeurt gedurende één nacht. Vervolgens vindt de distillatie plaats waarna een rijke en complexe drank ontstaat.

Ook in de Carter-Head bevinden zich botanicals, deze liggen in een mandje aan de bovenzijde van de ketel. Met deze ketel stoomt men de ingrediënten op een delicate wijze, wat resulteert in een lichte en levendige spirit. Het beste van beide dranken wordt uiteindelijk samengevoegd en leidt tot een excellente gin die anders is dan alle andere.

Wil je Hendrick's Gin kopen? Dat doe je voordelig bij DrankDozijn!

 
Wanneer je voor deze gin kiest, dan kies je voor kwaliteit. Verwacht een heerlijke frisse verschijning, dé ideale basis van uiteenlopende gin & tonic combinaties. Natuurlijk koop je 'm lekker voordelig online via de webshop. Combineer 'm met je favoriete Fever Tree of een andere premium tonic en je bent klaar om te genieten. Proost!