tio pepe


Tio Pepe

Tio Pepe is afkomstig uit Jerez de la Frontera, het hart van de sherryindustrie. Het bedrijf achter Tio Pepe is bodega González Byass. De oprichting hiervan gaat terug tot 1835 en hedendaags is dit één van de grootste producenten uit Jerez. Vanuit deze regio wordt sinds jaar en dag gewerkt aan het vervaardigen van de populaire Tio Pepe sherry met de kenmerkende, droge en frisse smaak.


Meer info


Tio Pepe González Byass


Het merk Tio Pepe is in 1844 in het leven geroepen door de firma Gonzalez Byass. De oprichter hiervan is Manuel María González Ángel die Tio Pepe naar zijn geliefde oom vernoemde. Het was 'ome Pepe' die Manuel aanspoorde om zijn sherry op grotere schaal te gaan verkopen en dit is bijzonder succesvol gebleken. Het familiebedrijf richt zich op het vervaardigen van uitstekende dranken en exporteerde al vrij vroeg naar het buitenland, waardoor het merk steeds bekender werd. Door de jaren heen is González Byass uitgegroeid is tot één van de allergrootste wijnbedrijven.

De firma beschikt over een ontzettend groot aantal vaten die gereserveerd zijn om uiteindelijk Tio Pepe van te maken. De vaten worden allen opgevoed middels een solera-systeem, maar ondanks de grootschaligheid lukt het de firma al jaren om een constante kwaliteit sherry te kunnen leveren. De sherry zelf wordt vervaardigd op basis van de Palomino druif. Enkel in Jerez de la Frontera kan deze druifsoort zich zo goed ontwikkelen door de uitstekende luchtvochtigheid gecombineerd met de bodemsamenstelling.