Jenever online kopen

Jenever is een alom bekend Nederlands distillaat en kan ook niet ontbreken in de webshop van DrankDozijn. Met een ruim assortiment van jonge jenever en oude jenever is de kans bijzonder groot dat je een smaakvolle borrel vindt. Nagenoeg alle bekende merken zijn terug te vinden in de webshop. Kies jouw favoriet op basis van het merk, de soort of de prijs en bestel eenvoudig online.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Het verschil tussen jonge en oude jenever


Er wordt onderscheid gemaakt tussen jonge en oude jenever. Het verschil tussen beide soorten is tweeledig: enerzijds verschilt de productiewijze en anderzijds het percentage moutwijn dat gebruikt wordt in het productieproces. De verschillen in de naam hebben dus niets te maken met de leeftijd van het distillaat, maar juist met het recept en de bereidingswijze hiervan.

Voor 1900 werd jenever geproduceerd op basis van moutwijn, waarbij jeneverbessen toegevoegd werden aan het distillaat. Dit is oude jenever zoals wij dit vandaag de dag kennen, een drank van minimaal 15% moutwijn en geproduceerd volgens oude tradities. Hedendaags lijkt de authentieke productiemanier wat in de vergetelheid te zijn geraakt, doordat er efficiŽnter en voordeliger geproduceerd wordt via een kolomdistillatie. Desalniettemin zijn er hedendaags nog steeds distilleerderijen die op de traditionele manier hun jenever vervaardigen.

Na 1900 deed de kolomdistillatie zijn intrede waarmee aanzienlijk goedkoper en sneller alcohol vervaardigd kon worden. Hierdoor is uiteindelijk jonge jenever ontstaan, een drank die maximaal 15% moutwijn bevat. Met gebruik van een distillatiekolom kan in een continu proces alcohol geproduceerd worden, waardoor producenten efficiŽnter te werk kunnen gaan. Daarnaast zorgde deze distillatiemethode ervoor dat er ook op basis van bijvoorbeeld suikerbieten een neutrale graanalcohol kon worden vervaardigd. Dit leidde tot een verandering in de productiewijze bij veel distillateurs, zij kozen voor de kolomdistillatie en goedkoper produceren. Het stoken van jenever op basis deze nieuwe methode resulteerde in een andere dranksoort, doordat de graanalcohol veel neutraler van geur en smaak was dan moutwijn. Dit resulteerde uiteindelijk in het onderscheid tussen oude en jonge jenever.

Online jenever bestellen via de webshop van Drankdozijn

 
In het assortiment van DrankDozijn vind je een groot aantal jenevers terug van zowel bekende merken als craft distilleerderijen. Door een groot aanbod aan oude en jonge jenever is de kans groot dat je een fles van een van je favoriete merken tegenkomt. Wil je liever nieuwe merken ontdekken? Kies dan voor jenever van een van de craft distilleerderijen. Ook wanneer je op zoek bent naar jenever aanbiedingen, dan is de kans groot dat je kunt slagen. Bekijk nu de aanbiedingen van deze week.