Nederlandse whisky

Nederlandse whisky mag uiteraard niet ontbreken in de webshop van DrankDozijn. Hedendaags wordt whisky uit Nederland op de kaart gezet door het merk Millstone, afkomstig van de Zuidam distilleerderij. Wanneer je op zoek bent naar een goede whisky bekijk dan het aanbod en laat je verrassen door Nederlands vakmanschap.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Whisky uit Nederland: ontdek de ambacht

 
Whisky uit Nederland is relatief gezien nieuw, zeker wanneer dit vergeleken wordt met de rijke historie van bijvoorbeeld Ierse whiskey of whisky uit Schotland. Maar gezien de eeuwenlange ervaring van Nederland op het gebied van distilleren, is whisky van iets wat niet uit kon blijven. In Nederland vervaardigd men uitstekende whisky die zich kan meten met het distillaat uit andere landen.

De eerste single malt uit eigen land is uitgebracht onder het vlaggenschip van Millstone, een distilleerderij die zowel in binnen- als buitenland aan populariteit wint. Ook bij tijdens internationale concourssen gooit de whisky hoge ogen, waarmee de kwaliteit van de distilleerderij onderstreept wordt. Dit merk behoort toe aan de Zuidam distilleerderij uit Baarle-Nassau, een familiebedrijf met een rijke historie op het gebied van verschillende dranksoorten. Deze ambacht komt ook terug in de whisky.

Er wordt op het gebied van Nederlandse whisky nadrukkelijk geŽxperimenteerd met verschillende vatrijpingen, waardoor een breed smaakaanbod ontstaat. Van Oloroso sherryvaten tot Amerikaans en Frans eiken, het komt allemaal voorbij. Ook aan liefhebbers met een specifieke voorkeur voor rogge of geturfde whisky wordt gedacht, de mogelijkheden zijn groots.

Nederlandse whisky eenvoudig online bestellen


Jouw favoriete drank bestel je eenvoudig online via de webshop van DrankDozijn. Door het brede smaakaanbod heeft whisky uit Nederland liefhebbers een hoop te bieden. Ongeacht of je al jaren whisky drinkt of hier pas net mee begint, whisky uit eigen land is iets wat je geprobeerd moet hebben. Ga op zoek naar de fles die bij jou past en bestel deze voordelig online.