https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Single Malt Whisky online kopen

Drankdozijn heeft een groot aanbod aan single malt whisky met meer dan 1000+ verschillende soorten. Ga op ontdekkingsreis binnen ons assortiment en laat je verrassen door de diversiteit in het aanbod. Of je nu op zoek bent naar een alom bekende whisky of juist een exclusieve variant, de kans is groot dat je deze in de webshop kunt vinden. Koop goede single malt voordelig en snel online via DrankDozijn.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Single malt whisky: lees meer over deze whiskysoort

 
Single malt, ook wel malt whisky genoemd, behoort tot de top op het gebied van Schotse whisky en whisky in het algemeen. Enkele van de meest gerenommeerde distilleerderijen behoren toe aan deze categorie. Maar ook in andere landen wordt deze whiskysoort vervaardigd: 
whiskey uit Ierland, Japan of Taiwan is absoluut het ontdekken waard. In deze, en andere landen, laat men zien ook uitstekende malt whisky te vervaardigen, ieder uniek op zijn eigen manier. Dit zorgt ervoor dat single malt whisky als categorie zijnde ontzettend veel te bieden heeft aan zowel de beginnende als gevorderde whiskydrinker.

Er zijn een aantal regels vastgelegd omtrent wanneer een distillaat single malt genoemd mag worden. De whisky moet afkomstig zijn van één distilleerderij, waarbij de whisky gedistilleerd dient te worden in pot still ketels. Gemoute gerst is de enige toegestane graansoort. De minimale rijpingsduur is drie jaar en deze rijping moet plaatsvinden op eikenhouten vaten. Het maakt hierbij niet uit op wat voor soort eiken dit gebeurt, zolang het maar eiken betreft. Het minimale alcoholpercentage van whisky in het algemeen is 40%, dit is voor single malt niet anders. Wanneer een distillaat aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet, dan mag dit 'single malt' genoemd worden.

Er zijn veel verschillende soorten whisky, waarvan single malt en blended whisky de bekendste zijn. De verschillen tussen beide soorten zijn lang niet altijd voor iedereen duidelijk. Wilt je graag meer lezen over beide soorten? Bekijk dan ons blog single malt vs blended whisky, hier gaan wij dieper in op de verschillen.

Op zoek naar een goede single malt whisky

 
Wanneer je op zoek bent naar goede single malt dan ben je aan het juiste adres bij DrankDozijn. Je vindt hier een ontzettend groot en breed aanbod van nagenoeg alle bekende merken. Van zoet en toegankelijk qua smaak tot onzettend geturfd, DrankDozijn biedt voor ieder wat wils. Daarnaast vind je ook een ruime keuze aan exclusieve whisky terug op de website. Bekijk het aanbod en laat je verrassen door de grote diversiteit. Ga op zoek naar whisky van je favoriete distilleerderij of ontdek voordelig een nieuwe.