Krachtige rode wijn: boordevol karakter

Krachtige rode wijn staat bekend om het complexe karakter en de intense smaakinvloeden, waarin vaak een combinatie van fruit en kruiden op te merken is. Dit gaat gepaard met volle aroma's. Kenmerkend voor deze rode wijnen is daarnaast vaak een volle body en een fraaie (robijn)rode kleur. Wanneer je op zoek bent naar wijn boordevol karakter, ontdek dan het aanbod.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Wat is krachtige rode wijn?


Krachtige rode wijn vaak een intens karakter met daarnaast een stevige structuur. De wijn wordt in verschillende landen vervaardigd, onder andere de Spaanse en Italiaanse wijnen scoren uitstekend op dit gebied. De gebruikte druifsoorten staan over het algemeen aangeplant staan in relatief warme gebieden metzoveel mogelijk zonuren. De blauwe druifsoorten hebben baat bij warmte, zodat de aanwezige aroma's zich optimaal kunnen ontwikkelen. De aroma's van de druif bevinden zich in de schil en door blootstelling aan de zon, wordt de schil van de druif dikker. Dit zorgt uiteindelijk voor het volle en rijke karakter van deze rode wijnen.

Wat is nu een krachtige rode wijn? Populaire druifsoorten die tot dit rijtje behoren, zijn onder andere de Argentijnse malbec. De wijnen zijn temperamentvol en kenmerken zich als bijzonder intens van smaak. Liefhebbers van wijn uit Italië hebben eveneens smaakvolle opties om uit te kiezen; wat dacht je van barolo of amarone wijnen? Al deze wijnen zijn uitstekende begeleiders van stevige, complexe maaltijden zodat een goede balans gecreëerd wordt. Het is aan te raden om hier rekening mee te houden wanneer je op zoek bent naar een goede wijn en spijs combinatie.