https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

ardbeg


Ardbeg whisky: ontdek het ruige karakter

Ardbeg whisky is afkomstig van het Schotse eiland Islay waar al ruim 200 jaar gewerkt wordt aan het vervaardigen van deze geturfde spirit. De distilleerderij heeft door de jaren heen een grote schare fans verworven en weet liefhebbers van over de gehele wereld te boeien met hun whisky. Ontdek het Ardbeg aanbod bij DrankDozijn en ga op zoek naar jouw favoriete expressie.


Meer info


Ardbeg: Islay single malt whisky


Ardbeg is in 1815 opgericht op Islay en staat daar tot op de dag van vandaag gevestigd. John McDougall was de man die de distilleerderij oprichtte en zijn familie zou voor een lange periode verbonden blijven aan het merk totdat dit werd overgenomen. De distilleerderij was in de 19e eeuw ontzettend actief en zou naar verluidt in 1887 al meer dan een miljoen liter per jaar produceren. Hiermee was dit grootste producent (qua volume) afkomstig van Islay in die periode.

Door de jaren heen is de distilleerderij uitgegroeid tot één van de meest populaire namen van Islay. Het kernassortiment zit goed in elkaar en dit wordt aangevuld met enkele speciale uitgaves. Ardbeg voorziet de markt van diverse smaakvolle whisky's, waardoor je meerdere mogelijkheden hebt om dit merk te ontdekken. Benieuwd naar waar je eventueel kan beginnen? Een whisky die al jaren tot (een van de) favorieten behoort is de Ardbeg 10 years.

Ardbeg whisky online kopen


Je koopt jouw favoriete Ardbeg whisky eenvoudig en snel online via DrankDozijn. Wanneer je graag bekender wordt met Islay whisky dan is Ardbeg een merk wat niet op jouw lijstje mag ontbreken. Dit merk heeft zowel beginnende als meer gevorderde whiskyliefhebbers veel te bieden en is absoluut het ontdekken waard. Ervaar nu zelf de krachtige, uitgesproken smaken en ontdek waarom dit merk zo geliefd is in de whiskywereld. Buiten de 10 jaar oude botteling, die het hart van het assortiment vormt, is de Ardbeg Uigeadail ook een expressie die ontzettend geliefd is, mede door de goede balans tussen turf en ietwat zoete notities.