bruichladdich


Bruichladdich

Bruichladdich produceert whisky op het Schotse eiland Islay. De distilleerderij is geliefd onder vele whisky drinkers, door hun fraaie bottelingen en bereidheid tot experimenteren. Het huidige assortiment is bijzonder divers en van een constante, hoge kwaliteit. Ga op zoek naar uw favoriete whisky of probeer eens iets nieuws.


Meer info

Meer artikelen laden

Bruichladdich single malt whisky


Bruichladdich is opgericht in 1886 door de broers William, John en Robert Gourlay Harvey. De distilleerderij is de meest westelijk gelegen distilleerderij van het land. Bijzonder aan Bruichladdich is dat er nog steeds gewerkt wordt volgens lokale tradities. Zo wordt er bijvoorbeeld enkel whisky vervaardigd op basis van Schotse gerst. Wist u dat deze distilleerderij ook zwaar geturfde en zelfs extreem geturfde whisky produceert? Dit wordt uitgebracht onder de namen Port Charlotte en Octomore.

De onderneming is in het verleden een aantal keer overgenomen en zelfs nog even gesloten geweest, zoals bij meer producenten gebeurd is. Een leuk detail is dat de distilleerderij nog nagenoeg gelijk is aan het moment van oprichting. De vloeren waar de ketels staan zijn nog steeds van hout en worden met stoom verwarmd, precies zo als vroeger.

Goede Bruichladdich whisky voordelig online kopen?


Bij DrankDozijn heeft u een ruime keuze aan whisky van uw favoriete merk. U kunt uw aankopen gemakkelijk en voordelig via de webshop doen, waarna uw bestelling wordt thuisbezorgd. Profiteer van scherpe prijzen en een korte levertijd. Bestellingen die op werkdagen voor 17.00 uur zijn geplaatst en betaald worden de volgende dag aangeboden*.

Leest u graag over verschillende soorten dranken, waaronder whisky? Bezoek dan eens ons DrankDozijn Blog.