jack daniels


Jack Daniels: de bekendste Amerikaanse whiskey

Jack Daniels is één van de namen waar meteen aan gedacht wordt wanneer het gaat over whiskey. Dit merk is geliefd bij een breed publiek doordat hier op uiteenlopende mogelijkheden van genoten kan worden; puur, in de mix of als onderdeel van een cocktail, met Jack Daniels kan het allemaal. Bij DrankDozijn vind je een groot aanbod tegen lage prijzen. Ga op zoek naar jouw favoriete fles en bestel deze voordelig online.


Meer info

Meer artikelen laden

Jack Daniels Tennessee whiskey


In 1866 richtte Jack Daniel zijn distilleerderij op en nooit had hij verwacht dat hij vele jaren later een van de belangrijkste pioniers in de whiskeywereld zou zijn. Jack Daniel was zelf de eerste master distiller van het merk tot hij in 1906 overleed. Na zijn overlijden is hard gewerkt aan het verder uitbouwen van het imperium en dit is uiterst succesvol gebleken. Door de jaren heen zijn er diverse whiskeys uitgebracht maar het is allemaal begonnen met de reguliere Jack Daniels Old No.7, te herkennen aan het zwarte etiket. Vandaag de dag neemt deze whiskey nog steeds een belangrijke positie binnen het aanbod in.

Jack Daniels is een échte Tennessee whiskey, waardoor dit geen bourbon genoemd mag worden. Beide soorten worden soms nog wel eens met elkaar verward, maar zijn toch echt verschillend. De reden hiervoor is dat het productieproces van bourbon vastgelegd is volgens verschillende regels en dat de productie van Jack Daniels hiervan afwijkt. Bij Tennessee whiskey wordt het 'Lincoln Country Process' toegepast, waarbij de whiskey gefilterd wordt door esdoornhoutskool. Dit is bij bourbon niet toegestaan.

Jack Daniels tegen een scherpe prijs online kopen

 
Bij DrankDozijn vind je een grote selectie aan Jack Daniels flessen terug tegen een lage prijs. Het aanbod staat bekend om een grote diversiteit in smaken, waardoor je alle kanten op kunt met dit merk. Je kunt natuurlijk voor de populaire Old No. 7 gaan, maar ook de Jack Daniels Honey en luxere uitgaves behoren tot de mogelijkheden. Bekijk het aanbod en kies de fles die bij jou past.