https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

piper-heidsieck


Piper Heidsieck: klassieke champagne

Piper-Heidsieck is een wijnhuis van Franse bodem dat bekend staat om de frisse en sprankelende champagne. Het merk heeft een rijke historie en staat al ontzettend lang garant voor een constante kwaliteit. Wat je ook te vieren hebt, met Piper-Heidsieck maak je van ieder moment een feestje. Bekijk het aanbod en bestel jouw favoriet voordelig online.


Meer info


Piper-Heidsieck: lees meer over het merk

 
Piper-Heidsieck heeft een lange historie. Het verhaal begint in 1777, het jaar waarin Florens-Louis Heidsieck voor het eerst in aanraking kwam met de champagnestreek. Dit was liefde op het eerste gezicht en hij ging zelf aan de slag om wijn te vervaardigen die exact aansloot op zijn eigen wensen. In 1785 richtte hij de firma Heidsieck & Cie op en hij had zichzelf toen één doel gesteld; de toenmalige koningin zijn champagne schenken. Toen hij haar eenmaal zijn champagne voorschotelde was de koningin na één slok verkocht. Niet alleen in Frankrijk werd de champagne steeds populairder, maar vanuit daar ging het tevens de gehele wereld over.

De firma werd groter en Christian Heidsieck (het neefje van de oprichter) en Henri-Guillame Piper sloten zich hierbij aan. Zij waren al snel onafscheidelijk en toen de oprichter van het merk enkele jaren later overleed, stonden ze voor een keuze; opgeven of doorgaan. Het duo besloot door te pakken en ging verder met het promoten van het champagnemerk in zowel Frankrijk als daarbuiten. Het merk Heidsieck dook op steeds meer plekken op en was in trek bij de bovenste lagen van de bevolking. Zeven jaar naar het overleiden van de oprichter, overleed ook zijn neefje waardoor de samenwerking definitief leek te eindigen. Maar enige tijd na de rouwperiode zou de weduwe van Christian Heidsieck hertrouwen en zij deed dit met niemand minder dan Henri-Guillame Piper. Vanaf dat moment waren beide namen, Piper en Heidsieck, onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Samen bleven zij aan het merk bouwen en dit met succes.

De bekende wijnen worden op basis van drie druifsoorten vervaardigd: pinot noir, pinot meunier en chardonnay. De pinot noir zorgt voor het krachtige karakter en vormt de basis van de champagne. Dit wordt aangevuld met het fruitige en vlezige van pinot meunier, waar chardonnay er een levendig geheel van maakt. Deze fundering wordt aangevuld met een gedeelte reserve wijnen dat over is van eerdere oogsten. Hiermee verzekert de wijnmaker zich van een constante kwaliteit. De bekendste expressie van dit wijnhuis is de
Piper-Heidsieck Brut, maar ook de andere soorten zijn het ontdekken waard.

Piper-Heidsieck champagne online kopen


Dit wijnhuis heeft door de jaren heen ontzettend veel onderscheidingen verkregen voor de excellente producten die zij voortbrengen. Régis Camus, de keldermeester van het huis, is meerdere malen uitgeroepen tot 'Sparkling Winemaker of the year', waarmee de kwaliteit nogmaals onderstreept wordt. De champagne's zijn een ideale begeleider van uiteenlopende, vreugdevolle momenten. Heb je wat te vieren of ben je gewoon op zoek naar champagne? Kies dan voor Piper-Heidsieck en koop jouw fles voordelig online.