Flavoured Rum: divers, maar bijzonder smaakvol

Flavoured rum weerspiegelt de diversiteit van rum als distillaat zijnde en de ontwikkeling die met de loop der jaren is doorgemaakt. Waar het begon met overproof rum rum dat in een ver verleden al rijkelijk geschonken werd, heeft rum zich tegenwoordig ontwikkeld tot een ontzettend veelzijdige drank. Flavoured rum is een ideaal onderdeel van diverse mixdrankjes, maar geeft ook een fraaie twist aan uiteenlopende cocktails.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Flavoured rum: hoe wordt dit gemaakt?


Er zijn geen vastgelegde regels omtrent de productie van flavoured rum. In eerste instantie wordt een drank op basis van suikerriet melasse gedistilleerd. Hier kunnen vervolgens verschillende extracten aan worden toegevoegd, waaronder deze van diverse fruit- of kruidensoorten. Zo ontstaan bijvoorbeeld de bekende Bacardi Limon en Bacardi Razz. De mogelijkheden op het gebied van extracten zijn bijzonder groot, waardoor een breed smaakaanbod gecreŽerd wordt.

Verschillende grote merken produceren rum die onder deze categorie valt. Bacardi is wellicht dť bekendste, maar ook Malibu behoort hier aan toe. Met de productie van flavoured rum kan een producent ontzettend veel kanten op, waardoor er grote smaakverschillen ontstaan binnen het aanbod. Deze categorie is hedendaags niet meer weg te denken op het gebied van rum en leent zich voor uiteenlopende mogelijkheden.

Flavoured rum kopen


Wanneer je flavoured rum wilt kopen dan ben je aan het juiste adres bij DrankDozijn. In de webshop vind je een groot aanbod van uiteenlopende merken terug, waardoor de kans groot is dat je jouw favoriete fles tegenkomt. Daarnaast heb je vele mogelijkheden om voordelig een nieuw merk te ontdekken. Geef eenvoudig een smaakvolle twist aan jouw favoriete mixdrankjes of cocktails en ervaar nu zelf waarom deze rum soort zo populair is.