Zweedse whisky

DrankDozijn heeft een breed aanbod aan whisky uit verschillende landen, waaronder Zweden. Geniet van ťcht Zweeds vakmanschap en een bijzonder smaakvolle selectie aan flessen. Vaak zijn Scandinavische accenten op te merken in de bottelingen, waarmee een bijzonder contrast gecreŽerd wordt ten opzichte van whisky uit andere landen. Zweedse whisky ontdekken? Bekijk dan het aanbod.


Meer info

Whisky uit Zweden: ontdek Mackmyra


Zweede whisky is op de kaart gezet door de Mackmyra distilleerderij. Dit merk is opgericht naar aanleiding van een idee dat opbloeide tijdens een skivakantie van een groepje Zweedse vrienden. Onder het genot van een glas whisky kwam het idee naar voren om zelf whisky te produceren, de omstandigheden hiervoor zijn immers ideaal in Zweden. Na veel experimenteren was het dan eindelijk zover in 1999 toen de productie van de eerste Mackmyra whisky is gestart.

Er worden zoveel mogelijk lokale ingrediŽnten gebruikt voor het vervaardigen van de whisky, waarbij de rijping in eerste instantie altijd plaatsvindt op vaten van Zweeds eiken. Hierna wordt voor iedere whisky individueel gekeken of deze verder dient te rijpen op een ander vatsoort. Door het gebruik van lokale ingrediŽnten hebben de uitgebrachte whisky's frequent Scandinavische invloeden. Dit zorgt ervoor dat Mackmyra whisky uniek in zijn soort is. Wanneer je een liefhebber bent van bijzondere bottelingen dan is dit een merk dat je geprobeerd moet hebben.

Zweedse whisky voordelig online bestellen


Ben je erover uit en wil je Zweedse whisky ontdekken? Bekijk dan het aanbod en beproef de onderlinge verschillen. Het gebruik van verschillende vatsoorten waaronder Zweeds eiken, zorgt ervoor dat de whisky menig liefhebber weet te boeien. Ongeacht of je voorkeur uitgaat naar lichte, toegankelijke whisky of juist naar meer complexe smaken, de kans is groot dat je slaagt binnen het aanbod. Bestel jouw favoriete fles eenvoudig online.