Piemonte: één van de meest bekende wijnstreken

Piemonte behoort tot de meest populaire wijnstreken ter wereld. Liefhebbers van Italiaanse wijn doen er goed aan deze streek verder te ontdekken. Piemonte staat garant voor kwaliteitswijnen die met zorg worden vervaardigd. Wil je deze wijnstreek écht verder ontdekken? Kies dan voor een Barolo wijn, de meest populaire wijnsoort die deze streek voortbrengt.


Meer info

Piemonte, alles over de wijnstreek


Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, waarbij de streek gedeeltelijk aan Frankrijk en Zwitserland grenst. De meeste wijngebieden bevinden zich nabij de uitlopers van de Italiaanse Appenijnen, het berggebied wat van het noorden tot het zuiden loopt. Piemonte staat bekend als de regio met het hoogste aantal gecontroleerde en beschermde herkomstbenamingen (DOC's en DOCG's). Hiermee wordt de algemene kwaliteit van Piemonte als wijnstreek onderstreept.

Veel van de wijnen zijn afkomstig van kleinschalige familiebedrijven, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. De wijnbouwomstandigheden zijn uitstekend in Piemonte; de streek kent warme zomers en koele winters, waarbij het in zomer gedurende de avond ook voldoende afkoelt. De streek kent een afwisseling tussen een vlak en heuvelachtig landschap, waarbij de meeste wijngaarden zich in heuvelachtige gebieden bevinden.
Door de hoogte op te zoeken, worden de temperatuurverschillen tussen de dagen en nachten groter wat de rijping van de druiven ten goede komt. Tezamen met een kalk- en mineraalrijke bodem vormt dit de basis voor het succes van de wijnbouw uit Piemonte.

Wijn uit Piemonte online kopen


Wanneer je wijn uit Piemonte online wilt kopen dan is het aan te raden om de Barolo wijnen verder te ontdekken. Deze wijn wordt vervaardigd op basis van de Nebbiolo druif. Kenmerkend voor Barolo is een relatief hoge zuurgraad en een hoog tanninegehalte. Deze wijnen rijpen minimaal twee jaar op eiken vaten en daarna nog één jaar op de fles. Ben je erover uit en wil je deze wijn of de streek verder ontdekken? Bestel dan eenvoudig via de webshop.