https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Provence rosé: goede, betaalbare wijnen

Provence staat bekend om de uitstekende rosé wijnen die in deze regio worden vervaardigd. De wijnen zijn over het algemeen droog van smaak met hierbij frisse en fruitige invloeden. Wanneer je op zoek bent naar een goede rosé, zoek dan niet verder en kies voor de Provence. Bekijk het aanbod en kies voor de variant die bij jou past.


Meer info

Rosé uit Provence


In Provence houdt men zich al geruime tijd bezig met de productie van uitstekende rosé wijnen. Rosé uit Provence behoort tot de top, voor de liefhebbers van deze wijnsoort is dit goed om te onthouden. In de gehele streek wordt wijn verbouwd, doordat het klimaat hier ideaal voor is: het is relatief droog en ontzettend zonnig. De beste wijngaarden bevinden zich over het algemeen op zuidelijke hellingen, waar optimaal gebruikt wordt gemaakt van de hoeveelheid beschikbare zonuren.

Wanneer men over rosé uit Provence spreekt, dan gaat dit veelal over de zéér lichtgekleurde droge rosé wijnen. Er worden blauwe druiven gebruikt voor het vervaardigen van deze rosé, waarbij de druivenschillen heel kort in aanraking komen met het sap. Des te langer de schillen in aanraking komen met het sap, des te donkerder zal de kleur van de wijn worden. Bij Provence rosé is vijftien minuten soms al genoeg om het sap de lichte kleur mee te geven.

Provence wijn, waar komt het succes vandaan?

 
Provence wijn is al jaren ontzettend geliefd in de thuisstreek, maar wordt ook hier buiten steeds populairder. In de gehele wijnstreek richt men zich voornamelijk op de roséproductie wat de kwaliteit ten goede komt. Daarnaast is er de laatste jaren relatief veel geïnvesteerd in het verbeteren van de vinificatiemethoden, zodat het algemene niveau hoger komt te liggen en zodat gelijk aan de groeiende vraag voldaan kan blijven worden. Een bijzonder verschijnsel is dat het succes van de Provence ook buiten de landgrenzen wordt opgemerkt; steeds meer producenten kiezen ervoor om lichtere, méér subtiele rosé wijnen op de markt te brengen en in plaats van donkerdere varianten.