camus


Camus cognac: een toonaangevend merk

Camus is een prestigieus cognacmerk met een lange historie. De oprichting vond in 1863 plaats en sindsdien heeft de familie die achter merk zit enkel nog vooruitgekeken. Door de jaren heen is het merk uitgegroeid tot één van de grootste binnen de markt, waarbij de kwaliteit van de drank in het binnen- en buitenland erkent wordt. Fan van deze dranksoort? De beste cognac vind je terug bij DrankDozijn.


Meer info


Camus: waar historie en innovatie samenkomen


Camus is een familiebedrijf dat zich volledig toelegt op de productie van smaakvolle cognac. De historie van de firma zit diep verweven in deze van de Cognacstreek, doordat meerdere generaties een rol hebben gespeeld binnen de bedrijfsvoering. Kwaliteit is de belangrijkste kernwaarde van het bedrijf en iedere generatie van de familie heeft hier een steentje aan bijgedragen. Kennis wordt van generatie op generatie overgedragen zodat de ambacht niet verloren gaat. Het terroir, de wijnstokken en de druiven spelen hier verder een cruciale rol bij.

Wanneer het aankomt op Camus cognac is enkel het beste goed genoeg. Innovatie en de zoektocht naar exceptionele aroma's spelen een belangrijke rol in het productieproces. Wist je dat cognac een drank is die op basis van wijn gemaakt wordt? Wijn ondergaat een dubbele distillatie waarna men van een 'eau-de-vie' spreekt. De wijn die de basis van Camus vormt, wordt op het eigen landgoed vervaardigd. Op deze wijze heeft men volledige controle over het gehele productieproces. De eau-de-vie rijpt vervolgens minstens twee jaar om de naam cognac te mogen dragen, maar natuurlijk kan dit in de praktijk altijd langer duren.

Na deze fase komt de kunde van de Master Blender naar voren, het is aan deze persoon om een harmonieus geheel te creëren op basis van een groot aantal eaux-de-vie. De leeftijden van de gebruikte distillaten verschillen per expressie, waarbij ieder distillaat uniek in zijn soort is. Een fraai voorbeeld om bekend te worden met de huisstijl van het merk is de Camus VS Elegance, maar er is meer te ontdekken dan enkel dit. Het merk staat ook bekend om het uitbrengen van diverse luxe varianten.

Cognac van het merk Camus kopen?

 
Camus is een prestigieus cognacmerk en behoort tot de grootste in zijn soort. Voor liefhebbers van deze dranksoort is dit een merk dat het ontdekken waard is. Het aanbod is erg divers waardoor je hier zowel cognac terugvindt waar je heerlijk mee kunt mixen, maar ook expressies die juist puur het proberen waard zijn. Naar wat voor Camus cognac je ook zoekt, de kans is groot dat je deze hier kunt vinden. Wil je direct een fles bestellen? Je doet dit voordelig en snel online via de webshop.