https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Calvados online kopen

Calvados kopen doe je voordelig en snel online via de webshop. Dit betreft een sterke dranksoort die op basis van appels, met enkele peren als toevoeging, wordt vervaardigd. Bekijk het assortiment en ga op zoek naar de fles die het best bij jouw past. Je kunt het aanbod filteren op basis van de naam, de prijs of de productscore. Geniet van vakmanschap uit het Franse Normandië.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Calvados: hoe wordt het gemaakt?


Calvados is afkomstig uit het gelijknamige Franse departement in Normandië. Deze streek staat bekend om het zachte klimaat en de kalkrijke bodems, waardoor dit de ideale omgeving is voor fruitbomen. Calvados wordt geproduceerd van verschillende appelsoorten met hierbij enkele peren als toevoeging. Bij kleinschalige producten wordt het fruit met de hand geoogst, bij grotere producenten gebeurt dit machinaal. Het fruit wordt machinaal tot pulp gesneden waarna dit wordt geperst tot sap. Hier wordt gist aan toegevoegd zodat het aanwezige suiker omgezet kan worden in alcohol. Vervolgens ontstaat een cider met een alcoholpercentage van plusminus 4,5%

De cider wordt vervolgens gedistilleerd, zodat er daadwerkelijk calvados van wordt gemaakt. In één of meerdere distillaties wordt de drank op het gewenste alcoholpercentage gebracht, waarna het overgeheveld wordt naar vaten, zodat de drank kan rijpen. De rijping vindt plaats op eikenhouten, waarbij de kwaliteit van de vaten en de rijpingsduur van invloed zijn op de uiteindelijke kwaliteit van de calvados. Na de gewenste rijpingsduur wordt calvados uit verschillende vaten gemengd, waarna dit nog na kan rijpen zodat de inhoud één geheel gaat vormen. Tot slot wordt het alcoholpercentage teruggebracht naar 40%, de gewenste drinksterkte.