https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

macallan


Macallan: een prestigieuze naam uit de Speyside regio

Macallan, één van de meest begeerde namen op het gebied van single malt whisky is afkomstig uit de Speyside regio van Schotland. Dit merk heeft een grote schare fans en er wordt hals reikend uitgekeken naar iedere nieuwe botteling die de distilleerderij uitbrengt. Bij DrankDozijn vind je een breed aanbod aan Macallan whisky. Bestel jouw favoriet direct online via de webshop.


Meer info

Meer artikelen laden

Macallan single malt whisky


Macallan, volgens menig whiskydrinker en -kenner 'de Rolls Royce' onder de whisky's, is een distilleerderij met een lange historie. In 1824 kreeg de distilleerderij diens officiële vergunning voor het stoken van whisky en door de jaren heen is dit merk uitgegroeid tot één van de meest geliefde namen die Schotland rijk is. Macallan is synoniem komen te staan voor excellente single malt whisky, waarin een rijping op ex-sherryvaten vaak een cruciale rol speelt.

De reputatie van deze distilleerderij is gebouwd op vakmanschap met een onderscheidend karakter. De gebruikte vaten vertegenwoordigen hierbij een ontzettend grote waarde. De kwaliteit van de whisky wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van het eiken en voor Macallan is enkel het beste goed genoeg. Hierdoor wordt stad en land afgezocht naar eikenhout dat precies aansluit op de wensen van de 'master of wood'. Jerez de la Frontera in Spanje, het hart van de sherryindustrie, vormt hierbij de basis voor de zoektocht. Een whisky die de huisstijl van het merk volledig belichaamt is de populaire Macallan 12 years Double Cask.

Macallan whisky online kopen


Bij DrankDozijn vind je een brede selectie aan Macallan whisky's, waardoor de kans groot is dat je favoriete fles hier tussen zit. Kies je voor een expressie om het merk beter te leren kennen of ben je toch op zoek naar een exclusievere uitgave? Macallan biedt het allemaal. Ervaar nu zelf waarom de magie van dit merk zoveel liefhebbers weet te boeien en kies de fles die bij jou past.