millstone


Millstone whisky

Millstone whisky wordt met de hand vervaardigd in de ambachtelijke distilleerderij van de familie van Zuidam, die gevestigd staat in Baarle-Nassau. Meer dan 50 jaar ervaring met het distilleren van vele exclusieve dranken en een constante zoektocht naar perfectie heeft geleid tot het ontstaan van het merk. Millstone is in eigen land bijzonder succesvol, maar heeft Nederland daarnaast ook op de internationale whiskykaart gezet. Laat je verrassen door ambachtelijk, Nederlands vakmanschap.


Meer info


Millstone, de eerste Nederlandse whisky distilleerderij

 
Millstone is de eerste Nederlandse whisky distilleerderij van naam. Millstone whisky wordt geproduceerd door Zuidam Distillers, waarbij in 1996 de eerste experimentele vaten met whisky werden geproduceerd. Het duurde nog even voordat de eerste officiŽle botteling werd uitgebracht, maar in 2007 was het zover; een vijf jaar oude botteling was de eerste die de distilleerderij uitbracht. Sindsdien is gewerkt aan het vervaardigen en uitbrengen van verschillende whisky's, waarvan er meerdere in de prijzen zijn gevallen.

Waar Zuidam garant staat voor haar hoogwaardige kwalteitsdranken is dit voor Millstone niet anders. Het huidige aanbod is bijzonder breed waardoor liefhebbers van verschillende soorten whisky worden aangesproken. Dit is een resultaat van het actief experimenteren met verschillende soorten gerst en vaten, waardoor een breed smaakaanbod gecreŽerd wordt. Leuk om te weten is dat de gerst, die gebruikt wordt voor de whisky, gemalen wordt in ťchte windmolens. Typerend in het productieproces is een tweedubbele distillatie in handgemaakte koperen pot stills, waarna vaten zorgvuldig uitgekozen worden voor de rijping.

Millstone whisky online kopen


Wanneer je op zoek bent naar heerlijke whisky van Nederlandse bodem, kies dan voor Millstone. De passie en liefde waarmee sinds jaar en dag hoogwaardige kwaliteitsdranken worden vervaardigd vertaalt zich door naar de inhoud. Ontdek nu zelf waarom dit merk in zowel binnen- als buitenland hoge ogen gooit. Millstone is het verdere ontdekken waard, wat ga jij kiezen?