https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

monkey 47


Monkey 47

Monkey 47 gin wordt vervaardigd in het Zwarte Woud van Duitsland. Bosbessen zijn de fundering voor de alom geliefde smaken, waar uiteindelijk 47 ingrediŽnten onderdeel van uitmaken. Monkey 47 gin staat bekend om de uitstekende kwaliteit en het fraai vormgegeven uiterlijk. Bent u op zoek naar een goede gin? Dan bent u hier aan het juiste adres.


Meer info


Monkey Gin


Het verhaal achter de befaamde Monkey gin begint rond 1945, wanneer Montgomery Collins, commandant van de Britse luchtmacht, uitgezonden wordt naar het Britse deel van Berlijn. De commandant is dermate aangeslagen door de verwoesting van Berlijn, dat hij de stad wilde helpen bij het herbouwen. Hij gaat aan de slag met het herbouwen van de Berlijnse dierentuin, hier kwam hij in aanraking met een aapje genaamd Max, die jaren later afgebeeld zal worden op de flessen.

Rond 1951 vertrok Montgomery Collins bij de luchtmacht, waarna hij uiteindelijk startte met het produceren van gin in het Zwarte Woud in Duitsland. Het Zwarte Woud is een gebied wat bekend staat om de fruitdistillaten die hier worden vervaardigd. Montgomery Collins combineerde de distillatie achtergrond van het woud met zijn eigen interesse in gin, waarna Schwarzwald Dry Gin een feit was. Dit siert ook nog steeds de flessen die vandaag de dag worden gebotteld.

Decennia later, zo rond 2006, werd dit verhaal herontdekt door Alexander Stein, die uit een ťchte distillateursfamilie afkomstig is. Nadat hij het verhaal van commandant Collins had gelezen was hij verkocht en heeft hij er voor gezorgd dat Monkey gin op de kaart is gezet. Na twee jaar testen was het uiteindelijke recept een feit. 47 ingrediŽnten worden gebruikt in het productieproces en geven de Monkey 47 gin zijn complexe geur en smaak. Monkey gin kopen? Bekijk dan ons assortiment.

Monkey 47 gin tonic


Een goede Monkey 47 gin tonic maken kan op meerdere manieren. Probeer bijvoorbeeld eens een mix met de Fever Tree Indian Tonic water, een van de meest populaire tonicsoorten. De toetsen van citrusvruchten, welke gepaard gaan met een licht bittertje, zijn een mooie aanvulling op de gin. Ook Fentimans tonic water is een goede keuze voor een Monkey 47 gin tonic, door de frisse toetsen die aangevuld worden door licht kruidige notities. Proost alvast!