https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Rosé wijn

Rosé wijn betreft een wijn welke gestaag aan populariteit wint. Het hedendaagse aanbod van DrankDozijn wordt dan ook steeds uitgebreider. Wanneer u op zoek bent naar een lekkere zoete rosé wijn of een meer fruitige variant, dan bent u hier aan het juiste adres. Ontdek het aanbod en ga op zoek naar een wijn die binnen uw smaakprofiel past.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Hoe wordt Rosé wijn gemaakt?


Rosé wijn wordt veelal gemaakt van blauwe (en soms witte) druiven. De kleur van de wijn ontstaat door de schillen van de blauwe druiven in aanraking te laten komen met het sap, ook wel most genoemd. Des te langer de schillen in contact staan met de most, des te donkerder wordt de kleur. Wist u dat een lichte Provence rosé met ongeveer een half uur zijn roze tint verkrijgt? De donkerdere wijn van Spaanse komaf verkrijgt met meerdere uren zijn kenmerkende kleur.

Goede rosé wijn wordt in verschillende landen vervaardigd. Probeer bijvoorbeeld eens wijntje uit de Provence streek van Frankrijk of kies voor een Spaanse rosé. Vaak wordt gedacht dat goede rosé vrij duur is, maar wat ons betreft hoeft dit zeker niet zo te zijn.

Rosé wijn online kopen?


Rosé wijn online kopen doet u voordelig en snel via de webshop van DrankDozijn. Ga binnen ons aanbod op zoek naar uw favoriete wijn en laat deze eenvoudig bij u thuis afleveren. Zodoende kunt u snel genieten van uw favoriete soort. Ook wanneer u op zoek bent naar een goede wijn aanbieding bent u bij ons aan het juiste adres.