tullamore dew


Tullamore Dew

Tullamore Dew is één van de meest bekende whiskeys van Ierse bodem. Kenmerkend voor het de whiskey is dat verschillende soorten Ierse whiskey gebruikt worden in het productieproces. Zowel grain, pot still als malt whiskey komt aan bod. Deze combinatie leidt tot de karakteristiek soepele smaak van Tullamore Dew. Kies voor de whiskey die bij u past en schaf deze voordelig aan via DrankDozijn.


Meer info


Tullamore Dew whiskey


De roots van de distillery liggen in de stad Tullamore, waardoor dit verweven is in de merknaam. Dit wordt aangevuld met de initialen van Daniel E. Williams (DEW), de kleinzoon van de officiële oprichter Desmond Williams. Daniel E. Williams had een droom om de Ierse whiskeyindustrie te revolutioneren, waardoor hij met passie en liefde aan de slag is gegaan. Van een jong hulpje is hij uiteindelijk uitgeroeid tot merkeigenaar.

Daniel E. Williams zorgde ervoor dat er op een dagelijkse basis efficiënter gewerkt kon worden, waardoor er meer tijd vrij kwam voor het verbeteren van de whiskey. Hier is de basis gelegd voor de verfijnde smaak die Tullamore Dew hedendaags heeft. Door de jaren heen heeft Tullamore Dew whisky een trouwe schare fans verkregen. De potentie van het merk viel op bij het grote Williams Grants & Son, dat sinds 2010 eigenaar van het merk is. Hedendaags is deze whiskey één van de best verkopende Ierse whiskeymerken.

Tullamore Dew kopen?


Tullamore Dew kopen? Bij DrankDozijn vindt u deze whiskey het gehele jaar door tegen een lage prijs, waardoor u in feite altijd van een Tullamore Dew aanbieding kunt profiteren. Geniet voordelig van uw favoriete drankje en ontdek zelf waarom dit merk zo populair is in Ierland en daarbuiten.