https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn, ook wel alcoholarme wijn genoemd, bevat tot 0,5% alcohol. Dit is een veel voorkomend percentage voor de meeste wijn zonder alcohol. Hier vindt u zowel geschikte alcoholvrije rode wijn, alsmede een witte variant. De wijn is ondanks het lage alcoholpercentage toch bijzonder smaakvol. Laat u verrassen door deze smaakvolle wijnen.


Meer info

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt


Het begin van de productie van een alcoholvrije is gelijk aan de productie van een wijn met alcohol. Na de oogst van de druiven worden deze geselecteerd, waarna deze worden geperst. Tijdens de fermentatie veranderen gistcellen het suiker in alcohol. Middels een speciale methode wordt de alcohol later weer uit de wijn gehaald, waardoor de alcoholvrije wijn een feit is. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor vacuüm distillatie, waarbij de de alcohol verdampt door de lage druk.

Wie denkt dat wijn zonder alcohol niet smaakvol kan zijn die heeft het mis! Laat u verrassen door de smaakvolle alcoholarme wijnen, welke gelijk ook minder calorieën bevatten dan een wijn met alcohol.