Languedoc Roussillon wijn

Languedoc Roussillon wijn is populair onder de liefhebbers van Franse wijn, maar ook onder de wijnboeren zelf. De natuurlijke omstandigheden in deze regio zijn uitstekend om wijn te vervaardigen en samen met de meest moderne vinificatiemethoden zorgt dit voor verrassende wijnen. Liefhebbers van rode, witte en rosé wijn zijn hier aan het juiste adres; Languedoc wijn online kopen doe je voordelig bij DrankDozijn.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Languedoc wijn, afkomstig uit één van de oudste wijnregio's


De Languedoc streek is één van de oudste wijnregio's van Frankrijk en staat bekend als een paradijs voor wijnboeren en -liefhebbers. Het overgrote deel van het jaar schijnt de zon en men vindt hier wijngaarden en bergen zover het oog rijkt. De natuurlijke condities zijn uitstekend in dit gebied en daarnaast kent dit de nodige verschillen: van stukken vlak landschap tot heuvelachtige gebieden, de Languedoc heeft het allemaal. Hierdoor kunnen wijnboeren naar hartenlust experimenteren met de aanplant van verschillende druifsoorten op de verschillende soorten bodems.

Met de loop der jaren heeft de Languedoc Roussillon regio een flinke omslag gemaakt: waar de regio vroeger bekend stond als leverancier van bulkwijnen, worden hier nu kwaliteitswijnen vervaardigd volgens hoge innovatiestandaarden. De vinificatietechnieken in Languedoc Roussillon behoren tot de beste op het gebied van wijn. De Languedoc brengt uitstekende rode wijn voort ,maar ook op het gebied van witte wijn en rosé zijn er legio mogelijkheden.

Wijn uit Languedoc Roussillon


Wijn uit de Languedoc Roussillon wordt veelal verdeeld in twee groepen. De eerste groep noemt men 'vin de terroir', waarbij de wijn volgens vastgelegde regels wordt vervaardigd. Er zijn hierbij afspraken op het gebied van terroir en het gebruik van traditionele druivensoorten uit eigen land. Tezamen met het gebruik van de meest moderne vinificatiemethoden wordt heerlijke, toegankelijke wijn vervaardigd waarin het karakter van de druif zo goed mogelijk tot uiting komt.

De tweede groep wijnen die in de Languedoc wordt vervaardigd kent men als monocépage wijnen, waarbij wijn slechts op basis van één druifsoort wordt gemaakt. Kenmerkend voor monocépage wijn uit Languedoc Roussillon is dat de gebruikte druifsoort op het etiket benoemd wordt, terwijl dit eigenlijk iets is wat niet veel gedaan wordt. Franse wijnproducenten kiezen er normaliter gesproken juist voor om de productieplaats van de wijn te benoemen.