Puglia: een kleine wijnstreek, grootse wijn

Puglia wijn is al geruime tijd een begrip in ItaliŽ en daarbuiten. Ondanks dat vroeger de focus op de productie van bulkwijnen lag, ligt dit hedendaags op kwaliteit. Puglia staat bekend als een relatief kleine regio, maar desondanks wordt hier grootse wijn geproduceerd. Op zoek naar goede Italiaanse wijn? Ontdek dan deze wijnstreek.


Meer info

Wijn uit Puglia: alles over de streek


Puglia ligt in het zuidoosten van ItaliŽ, ook wel de 'hak van de laars' genoemd, en wordt geflankeerd door twee zeeŽn. Het klimaat is uitstekend om wijn te vervaardigen, maar wel wat aan de warme kant. Gelukkig zorgt de invloed van de zee voor de nodige verkoeling. De ene helft van de streek bestaat uit vlak land en de andere helft uit heuvels. De bodem is rijk aan kalk en klei, waardoor dit een ideale fundering is voor de aanplant van druivenstokken.

In Puglia wordt zowel witte als rode wijn vervaardigd, maar het zijn voornamelijk de rode wijnen waar de streek ťcht bekend om is geworden. De verschuiving van de focus van kwantiteit naar kwaliteit is goed nieuws voor de liefhebbers van goede wijn in het algemeen. Er wordt veel met Italiaanse druifsoorten gewerkt, waarvan de Primitivo ťťn van de bekendste is. Wanneer je deze regio verder wilt ontdekken, dan is het aan te raden om bij wijn op basis van deze druifsoort te beginnen. Puglia wijn staat garant voor kwaliteit tegen een eerlijke prijs.

De trots van Puglia: rode wijn


Rode wijn uit Puglia wordt als het visitekaartje van de regio gezien. De wijnen staan bekend om hun bepaalde vol- en rijpheid, iets wat menig liefhebber van rode wijn zeker kan waarderen. Verder speelt de Primitivo druif hierbij een belangrijke rol, op basis van deze druifsoort wordt heerlijke rode wijn vervaardigd met volle, fruitige smaakinvloeden die gebalanceerd worden door een bittertje.