Soepele rode wijn: dé wijn voor uiteenlopende momenten

Soepele rode wijn wordt in verschillende landen vervaardigd op basis van een grote diversiteit aan druifsoorten. Hierdoor zijn er de nodige verschillen op te merken tussen verschillende wijnen toebehorend aan deze categorie. Het karakter van deze rode wijnen zorgt ervoor dat je hier op verschillende momenten van kan genieten. Bekijk het aanbod en ga op zoek naar de wijn die aansluit op jouw smaak.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Wat is soepele rode wijn?


Soepele rode wijn herkent men vaak aan een toegankelijk karakter, waardoor de wijnen zich relatief makkelijk laten drinken. Fruit en kruiden zijn smaakinvloeden die frequent opvallen. Het kan voorkomen dat de wijnen een houtlagering ondergaan, dit resulteert vaak in smaakinvloeden van vanille. De kleur van de wijnen varieert van licht tot vol, waarbij dit gepaard gaat met een middelvolle tot relatief lichte body. Soepele Italiaanse wijnen doen het goed onder de liefhebbers, waarbij het aanbod wijn op basis van verschillende druifsoorten omvat. Hier vind je Siciliaanse wijn terug, maar ook uit Veneto.

Liefhebbers van bijvoorbeeld Franse wijn of wijn uit Spanje hebben ook een ruime keuze. De diversiteit binnen het aanbod zorgt ervoor dat iedereen kan slagen. Het is aan te raden om dit verder te ontdekken en op zoek te gaan naar een wijn die goed aansluit op jouw smaakprofiel. Wil je wijn combineren met een gerecht? Soepele rode wijnen gaan goed samen met verschillende maaltijden; van pasta tot pizza tot vleesgerechten.