Droge rosé: smaakvol genieten

Droge rosé heeft vaak een wat strakker mondgevoel dan fruitige, zoete rosé. De droge rosé wijnen staan bekend om een subtiel karakter met lichte fruitnotities en soms wat kruiden. De wijnen sluiten goed aan op verschillende saladesoorten, maar ook op andere lichte maaltijden. Ga op zoek naar de rosé die het best bij jou past en bestel deze eenvoudig online.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Op zoek naar de beste droge rosé?


Wanneer je op zoek bent naar de beste rosé dan is het aan te raden om het aanbod verder te ontdekken. Provence rosé uit Frankrijk behoort tot de absolute top wanneer het gaat om deze wijnsoort. De wijnen zijn vaak te herkennen aan de lichte kleuren en de strakke, minerale smaakinvloeden. Wijnboeren uit andere landen laten eveneens zien uitstekende rosé te produceren op basis van verschillende druifsoorten, waardoor het aan te raden is om verschillende varianten te proeven.

De drogere rosé wijnen staan bekend om de verfrissende invloeden die terug te vinden zijn in zowel de geur als smaak. Ondanks dat de wijnen als 'droog' worden bestempeld, zijn deze alsnog zeer toegankelijk. Dit zorgt ervoor dat lekkere droge rosé uitstekend aansluit op uiteenlopende momenten. Zowel als aperitief of als begeleider van een licht (voor)gerecht is dit een goede keuze. Drink je jouw wijn liever zonder gerecht? Ook dit kan, ontdek de mogelijkheden nu zelf.